OPPSKRIFT: Edvald Boasson Hagen og Christian Paasche lagde calzone i Fingrene av fatet. Bildet viser Paasches calzone. Oppskriftene og fremgangsmåte finner du i denne artikkelen.  FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
OPPSKRIFT: Edvald Boasson Hagen og Christian Paasche lagde calzone i Fingrene av fatet. Bildet viser Paasches calzone. Oppskriftene og fremgangsmåte finner du i denne artikkelen.  FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Slik lager du calzone

Her er oppskriftene på calzone fra TV 2-serien Fingrene av fatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Syklisten Edvald Boasson Hagen og kommentatoren Christian Paasche var kokker i tirsdagens episode av TV 2-serien Fingrene av fatet.

Nedenfor kan du lese begge oppskriftene og fremgangsmåte på deres calzoner.

Edvald Boasson Hagens calzone

Pizzadeig

  • 2,5 dl. vann, ca 30 grader.
  • Ca. 15 gram fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
  • 1/2-1 ts. salt.
  • Ca. 350 gram pizzamel/durum (eller hvetemel).

Pizzafyll

  • 200 gr. sjampinjonger.
  • 1 boks pizzasaus.
  • 200 gr. god økologisk kokt skinke fra bog.
  • 1 stk. hvit løk (søt kepa).
  • 15 gr. basilikum.
  • 3 stk. fedd hvitløk.

Fremgangsmåte

  1. Alle ingrediensen has i en foodprosessor og kjøres til en masse.
  2. Alt helles i en kasserolle og kokes.
  3. Stekes ved maksimal varme (250-300 grader), over- og undervarme, i ca. 7-10 minutter, til den innbakte pizzaen er ferdigstekt. Sjekk også under for å se at den har fått en fin stekeskorpe.
  4. Serveres som den er eller gjerne med en liten salat ved siden av.

Christian Paasches calzone med tallegio, fennikelsalami og steinsopp

Calzonedeig

1. dag

  • 337 g. Tipo 00 eller hvetemel.
  • 300 g. vann.
  • 1/2 ts. malt sirup.
  • 5 g. tørrgjær.
  • 1 ts. salt.
Christian Paasches calzone med tallegio, fennikelsalami og steinsopp. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
Christian Paasches calzone med tallegio, fennikelsalami og steinsopp. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

2. dag

  • 787 g. Tipo 00 eller hvetemel.
  • 400 g. vann.
  • 1 ts. maltsirup.
  • 7 g. tørr gjær.
  • 4 ts. salt.
  • Mel til å bake ut med.

Tomatsaus

  • 2 bokser San Marzano-tomater.
  • 1 sjalottløk.
  • 1 ts. timian, finhakket.
  • 1 fedd hvitløk, revet.
  • 2 ss. ekstra virgin olivenolje.

Fyll

  • 4 steinsopp, kuttet i biter.
  • 4 never spinat.
  • 12 skiver tallegio.
  • 12 skiver fennikelsalami.
  • 1 kvast salvie.
  • ½ hel hvitløk.
  • 2 ss. smør.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 300 C, en kasserolle og en stekepanne.
  2. Lag dag 1 deig: 3 minutter på lav hurtighet. En times heving, tilsett gjær og salt. Syv minutter på høy hastighet.
  3. Lag dag 2 deig: Bland ingrediensene i deig to, kjør på høy hastighet på syv minutter og tilsett deig én. Kjør i 10 minutter på lav hastighet. Lag 120-grams deigballer.
  4. Lag tomatsausen ved å frese over medium varme løk, hvitløk og timian.
  5. Etter noen minutter ha i tomater, reduser.
  6. Kjevle ut deigen til den er ½ cm. tykk, ha mel på benkeplaten.
  7. I stekepannen ha i olje, brun av soppen, ha i hvitløk og en bunt salvie.
  8. Tilsett smør, hel salviesmøret over soppen, tilsett salt og grov sort pepper.
  9. Ha i spinat, etter ett minutt, trekk til siden.
  10. Kutt tallegio i skiver.
  11. Sett sammen calzonen og ha i ovnen.