Slik lager du calzone
Her er oppskriftene på calzone fra TV 2-serien Fingrene av fatet.
Syklisten Edvald Boasson Hagen og kommentatoren Christian Paasche var kokker i tirsdagens episode av TV 2-serien Fingrene av fatet.
Nedenfor kan du lese begge oppskriftene og fremgangsmåte på deres calzoner.
Edvald Boasson Hagens calzone
Pizzadeig
- 2,5 dl. vann, ca 30 grader.
- Ca. 15 gram fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
- 1/2-1 ts. salt.
- Ca. 350 gram pizzamel/durum (eller hvetemel).
Pizzafyll
- 200 gr. sjampinjonger.
- 1 boks pizzasaus.
- 200 gr. god økologisk kokt skinke fra bog.
- 1 stk. hvit løk (søt kepa).
- 15 gr. basilikum.
- 3 stk. fedd hvitløk.
Fremgangsmåte
- Alle ingrediensen has i en foodprosessor og kjøres til en masse.
- Alt helles i en kasserolle og kokes.
- Stekes ved maksimal varme (250-300 grader), over- og undervarme, i ca. 7-10 minutter, til den innbakte pizzaen er ferdigstekt. Sjekk også under for å se at den har fått en fin stekeskorpe.
- Serveres som den er eller gjerne med en liten salat ved siden av.
Christian Paasches calzone med tallegio, fennikelsalami og steinsopp
Calzonedeig
1. dag
- 337 g. Tipo 00 eller hvetemel.
- 300 g. vann.
- 1/2 ts. malt sirup.
- 5 g. tørrgjær.
- 1 ts. salt.
2. dag
- 787 g. Tipo 00 eller hvetemel.
- 400 g. vann.
- 1 ts. maltsirup.
- 7 g. tørr gjær.
- 4 ts. salt.
- Mel til å bake ut med.
Tomatsaus
- 2 bokser San Marzano-tomater.
- 1 sjalottløk.
- 1 ts. timian, finhakket.
- 1 fedd hvitløk, revet.
- 2 ss. ekstra virgin olivenolje.
Fyll
- 4 steinsopp, kuttet i biter.
- 4 never spinat.
- 12 skiver tallegio.
- 12 skiver fennikelsalami.
- 1 kvast salvie.
- ½ hel hvitløk.
- 2 ss. smør.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 300 C, en kasserolle og en stekepanne.
- Lag dag 1 deig: 3 minutter på lav hurtighet. En times heving, tilsett gjær og salt. Syv minutter på høy hastighet.
- Lag dag 2 deig: Bland ingrediensene i deig to, kjør på høy hastighet på syv minutter og tilsett deig én. Kjør i 10 minutter på lav hastighet. Lag 120-grams deigballer.
- Lag tomatsausen ved å frese over medium varme løk, hvitløk og timian.
- Etter noen minutter ha i tomater, reduser.
- Kjevle ut deigen til den er ½ cm. tykk, ha mel på benkeplaten.
- I stekepannen ha i olje, brun av soppen, ha i hvitløk og en bunt salvie.
- Tilsett smør, hel salviesmøret over soppen, tilsett salt og grov sort pepper.
- Ha i spinat, etter ett minutt, trekk til siden.
- Kutt tallegio i skiver.
- Sett sammen calzonen og ha i ovnen.
Artikkelen er oppdatert