– Rooney har levert veldig ordinært

TV 2-kommentator mener spillestilen til Louis van Gaal må ta noe av skylden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sesongens mest sette Wayne Rooney-klipp – episoden i spillertunnelen i Swansea – i videovinduet øverst!

Etter den gnistrende bortekampen mot Club Brügge har Wayne Rooney vært en skygge av seg selv. I Premier League har 29-åringen scoret kun ett mål på sju kamper. Spillemessig har Rooney heller ikke imponert.

Det har resultert i en gryende misnøye blant Manchester United-fansen. Og misnøyen vokser for hver uke som går uten at Rooney viser tegn til fremskritt.

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener Rooney har sett sine beste dager, og forstår dem som nå mener han er på hell.

– Det er han, for han er ikke like god som han har vært. Sånn sett er han det. Men det var Steven Gerrard også. Han holdt på å lede Liverpool til ligagull. Rooney har fremdeles mye å gi, sier Alsaker.

– Kritikken er på sin plass
Om drøyt to uker fyller Rooney 30 år. Han har fire lukrative år igjen av kontrakten sin med Manchester United. Med en ukelønn på 300 000 pund, rundt 3,85 millioner kroner, lever Rooney godt frem til 2019. Det demper ikke fansen frustrasjon, snarere tvert imot. Alsaker mener at tilskuerne har grunn til å være skuffet over det Rooney har vist denne sesongen.

– Det er det ingen tvil om. Han har tosifret antall scoringer i elleve år på rad. Kommer han opp på det nivået? Han ligger litt bak det skjemaet nå. Av de kampene jeg har sett ham live har han til gode å gnistre. Jeg synes kritikken er på sin plass, sier TV 2-kommentatoren.

– Hva synes du om det han har levert? 

– Det har vært veldig ordinært. Som ensom spiss har han lite ballkontakt. Da må han score mål, noe han har hatt trøbbel med. Det samme gjelder også nå når han er flyttet litt lengre bak i banen. Han har ett ligamål på åtte kamper. Det er tynt. Han skyter mindre og er ikke like offensiv i hodet som han har vært på sitt beste, sier Alsaker.

Tror rigide van Gaal-regler hemmer Rooney
Forrige sesong stoppet Rooney på 12 ligascoringer. Under David Moyes sesongen før scoret han 17. Det er fortsatt et stykke unna toppnoteringen på 27 mål i 2011/12-sesongen.

Alsaker mener spillestilen til Louis van Gaal må ta noe av skylden for Rooneys måltørke. 

– De spiller på en annen måte enn han er vant til. Det er noe seigt, tungt og tregt over Manchester United under van Gaal. Jeg vet ikke hvor mye han lider under det. Under Ferguson var det mer fritt. Spillerne skulle gå utpå banen og vise seg frem. Rooney, som er en instinktiv type, kan nok bli hemmet av de rigide reglene under van Gaal, sier Alsaker.

Også i tirsdagens Premier Leaks ble Rooney tema, og det ble sagt at det er noe ved Wayne Rooney som ikke er slik det skal være.

– Definitivt. Spørsmålet er om han ikke trives i van Gaals system, om han egentlig er ferdig med å spille der oppe og om han skulle vært trukket ned eller hva man skal gjøre, sa Kasper Wikestad.

Se den nye episoden av Premier Leaks her eller i vinduet til høyre i saken!