Salt og søtt til babyshower

Babyshower blir stadig mer populært i Norge. Wenche disker opp med salte og søte fristelser som passer godt på festen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosa laksemousse og salte kjeks:

Kan lages 1-2 dager i forveien og oppbevares kaldt.

Dette trenger du:

  • Ca 300 g kokt laks eller ørret
  • 1 beger creme fraiche
  • 1 bunt finhakket dill
  • saft av ½ sitron
  • Litt salt og pepper
  • Salte kjeks til servering

Mos opp den kokte laksen/ørreten i biter med en gaffel.
Pisk creme fraiche luftig og rør inn den kokte fisken,
Du kan bruke stavmikser/hurtighakker for å få en fin mousse.
Smak til med salt, sitron og nykvernet pepper.
Server med salte kjeks.

Snickerskake med rosa eller eller blå krem:

  • 350 g salte peanøtter
  • 1 pk, 200 g Ritz-kjeks
  • 6 eggehviter
  • 5 dl sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
Salt og søtt til babyshower FOTO: TV 2 / TV 2
Salt og søtt til babyshower FOTO: TV 2 / TV 2

Krem:

  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 kurver friske blåbær til guttekake
  • 2 kurver friske bringebær til jentekake
  • Rund form 24/26 cm

Kjør kjeks og peanøtter sammen til en grov masse i foodprocessor.
Eller legg kjeks i en frysepose og knus til mindre biter (ikke pulver), ved å rulle et kjevle over.
Gjør det samme med peanøttene.
Stivpisk eggehviter, tilsett sukker, litt etter litt, og pisk til en fast marengs.
Vend inn knuste kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker.
Hell i en smurt springform.
Stek i varm stekeovn 180oC, på midterste rille, i 25-30 min.
Avkjøl kaken i formen.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem.
Mos 1 kurv bringebær eller blåbær med en stavmikser til en glatt purè.
Ha over i en sikt/dørslag.
Bruk en slikkepott og gni bærmassen gjennom slik at bærsteinene fjernes.
Vend moste bær inn i kremen, og fordel over den avkjølte kaken.
Pynt med bær.

Tips:
Sukkermengden kan fint reduseres til 4 dl, om du ikke ønsker en fullt så søt variant.

Yoghurtis:
6-8 små porsjoner

  • 1 stort beger/bøtte tykk gresk yoghurt med vanilje (ca350 g)
  • 1-2 poser frosne jordbær(ca 500 g), eller 1 pose frosne blåbær

Bruk en hurtigmikser og kjør sammen yoghurt og jordbær/blåbær. Start med liten mengde bær. Kjør sammen til en glatt masse.
Oppbevar i fryseboksen.
Ta ut og sett i kjøleskap ca 20 min før serving.
Rør om og legg over i små glass.
Dryss med fargerik strøssel.