Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den ene av de to er ifølge ordføreren i Davao, Rodrigo Duterte, identifisert som Bandajar Adona, også kjent under aliaset Banon, melder ABS-CBN News.

Adona skal ha blitt gjenkjent fra overvåkingsbildene som ble tatt under bortføringen fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 21. september.

Kjartan Sekkingstad fra Sotra har bodd i Filippinene i rundt 15 år og var daglig leder for feriestedet. Han ble bortført sammen med to canadiske menn og en kvinne.

Ordfører Duterte sa til journalister i Davao mandag ettermiddag at han nylig ble informert om pågripelsen i et møte med militære myndigheter, skriver Philippine Daily Inquirer.

Duterte har vært involvert i etterforskningen på grunn av sin rolle som leder for regionens såkalte freds- og ordensråd og har tilbudt seg å mekle med gisseltakerne for å få frigitt de fire.

Kidnapperne har ikke fremsatt noe krav om løsepenger, ifølge lokale medier. Til sammen 11 personer antas å være involvert i bortføringen. Dutarte sier ifølge Inquirer at disse enten har tilknytning til eller er direkte involvert i den militante islamistgruppen Abu Sayyaf.

Forrige uke opplyste en talsmann for myndighetene ifølge Inquirer at kidnapperne hadde to lokale kontakter som de oppholdt seg hos i tre dager før de gjennomførte bortføringene.

– De bortførte er brakt til Sulu-øygruppen, har Duterte tidligere uttalt.

Politiet har funnet en båt på øya Jolo i denne øygruppen som man tror ble brukt av kidnapperne. Mye tyder på at gislene nå er tatt med et til avsidesliggende fjellområde. 

(NTB/TV 2)

TV 2 følger saken.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK