HARDT LIV: Alexander Gustafsson var i tydelige smerter under tittelkampen. Foto: C Extreme Live/TV 2 Sumo.
HARDT LIV: Alexander Gustafsson var i tydelige smerter under tittelkampen. Foto: C Extreme Live/TV 2 Sumo.

Endte på sykehus etter «blodbad» - nektes å konkurrere på seks måneder 

Svensk UFC-helt fikk hard medfart i tittelkampen mot Daniel Cormier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se tittelkampen i opptak på TV 2 Sumo nå!

UFC-duellen mellom svenske Alexander Gustafsson og amerikanske Daniel Cormier natt til søndag endte med Cormier-seier og Gustafsson-bank. 

Selve kampen tapte han bare knepent, Gustafsson, men han fikk såpass hardt medfart underveis at han ble fraktet rett til sykehus etter kampen som av svenske Expressen ble døpt «blodbadet». 

28-åringen ble synlig skadet tidlig i oppgjøret, som bildene over viser, og får ikke mulighet til å reise seg igjen etter tapet med det første. 

Expressen skriver nemlig at Gustafsson, eller «the Mauler», som han kalles, ikke får lov til å konkurrere på seks måneder av medisinske grunner. 

Å bli «utestengt» etter skader er langt fra uvanlig i UFC-sirkuset, da legene liker å være på den sikre siden om de er i tvil om utøverne kan håndtere en ny kamp.

– Alexander får ikke konkurrere på minst 45 dager. Etter det kan en lege ta en kikk på ham og gi ham klarsignal til å konkurrere igjen om han er i tilstrekkelig form, sier Gustafssons manager, Tomas Ghassemi.

– Å nekte utøverne å konkurrere blir gjort av legene like etter kamp på arenaen. Han visste jo ikke da om Alexander hadde brukket nesen, fått en hjernerystelse eller lignende. Det er mest for å være på den sikre siden, så det betyr egentlig ingenting. Han fikk seks måneder, men han kan altså vært tilbake før den tid om en lege går god for det.