LANGT SKADEAVBREKK: Men Franck Ribéry er endelig på vei tilbake igjen. Foto: AFP PHTOTO / CHRISTOF STACHE.
LANGT SKADEAVBREKK: Men Franck Ribéry er endelig på vei tilbake igjen. Foto: AFP PHTOTO / CHRISTOF STACHE.

Bayern-stjerne trener som astronaut for å bli kvitt mystisk skade

Franck Ribéry har fått hjelp fra spesielt hold for å bli kvitt ankelskade.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Franck Ribéry har ikke blitt sett på en fotballbane siden mars, da franskmannen pådro seg en ankelskade i Mesterliga-kampen mot Sjakhtar Donetsk. 

Opprinnelig ble det sagt at 32-åringen ville være tilbake på banen igjen i løpet av noen få dager, men syv måneder senere lar comebacket fortsatt vente på seg. Hvorfor rehabiliteringen har tatt så lang tid har forundret legene i støtteapparatet til Bayern München, og en returdato har fortsatt ikke blitt satt.

Men nå tyder mye på at skademarerittet snart er over, og i så fall kan et takkekort fort dukke opp i postkassen til NASA.

I et originalt forsøk på å bli bra igjen har nemlig Ribéry trent seg opp på en spesiell tredemølle som minker belastningen på fransmannens ankel. Tredemøllen blir brukt i treningen av astronauter, og skal fjerne såpass mye av tyngdekraften at bare 20 prosent av kroppsvekten er i kontakt med løpebåndet under jogging. 

Det skriver AFP, og er gjengitt av blant andre Eurosport

En comebackdato er altså ikke satt, men klubben håper å se Ribéry i aksjon igjen før utgangen av kalenderåret.

Det er også tilfellet for Arjen Robben, som skadet seg 3. september. Nederlenderen var tilbake i full trening mandag og ventes tilbake etter landslagspausen.

Savnet at de to stjernevingene har dog ikke vært det største. Bayern München har vunnet samtlige åtte seriekamper hittil og ser ut til å være i en egen klasse.

– Jeg håper Robben er tilbake i laget etter landslagspausen, og at Ribéry også snart er tilbake. Han har vært i stand til å jogge lenge nå. Det ville vært fantastisk å få dem begge tilbake! sier styreleder Karl-Heinz Rummenigge.