Vil ha Northug-avklaring innen tre uker

Skiforbundet vil ha avklaring før det neste møtet i skistyret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Skiforbund håper at Petter Northug jr. har underskrevet avtalen som gjør det mulig å gå verdenscuprenn til vinteren i løpet av de kommende tre ukene.

Kilder sier til TV 2 at det ikke er satt noen frist, men at det er ønskelig fra forbundets side at saken blir behandlet i det neste møtet i skistyret, som er om cirka tre uker.

Det skal være en god dialog mellom Skiforbundets generalsekretær, Stein Opsal, og Northugs manager, Are Sørum Langås. Forhandlingene gikk i høst «i stå» og Norges Skiforbund stoppet forhandlingene - som også innebar at tilbudet om avtale for kommende sesong ble trukket tilbake.

TV 2 får vite at samtalene mellom partene nå har vært positive etter at skikongen selv ba om et møte med forbundet. Petter Northug jr deltok også på møtet hvor skiforbundet stilte med president Erik Røste, generalsekretær Stein Opsal, og leder av langrennskomiteen, Thorbjørn Skogstad. Northug hadde med seg sin manager Are Sørum Langås og en advokat.

Den videre gangen i saken er nå at generalsekretær Stein Opsal trolig ber skistyret om igjen å tilby Northug jr. en avtale som gjør at han får gå verdenscup.

Så vidt vi forstår kan det ikke bli store endinger i denne avtalen i forhold til den han ikke godtok i høst, men det kan tenkes at skistyret er åpen for ønsket fra Northug om en avtale som strekker seg frem til og med de olympiske leker i 2018.