Chelsea bekrefter: Mourinho er fredet

Portugiseren har klubbens fulle støtte etter en begredelig sesongstart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hardt pressede José Mourinho har styrt Chelsea til en grusom start på sesongen, men portugiseren blir likevel sett på som riktig mann for jobben.

Gjennom en pressemelding på klubbens hjemmesider blir Mourinho fredet tross svake resultater.

– Klubben vil gjøre det klart at José fortsatt har vår fulle støtte. Som José selv har sagt, resultatene har ikke vært gode nok og lagets prestasjoner må bli bedre. Vi tror derimot at vi har den riktige manageren til å snu sesongen og at han har troppen til å gjøre det, skriver Chelsea. 

I lørdagens 1-3-nederlag for Southampton toppet motgangen seg for Chelsea og Mourinho. Forrige sesongs seriemester har allerede tapt fire kamper og sluppet inn 17 mål. Laget, bunnsolide defensivt og gnistrende offensivt forrige sesong, er ikke til å kjenne igjen etter den verste sesongstarten på 37 år.

Frustrasjon og irritasjon kom til overflaten nok en gang for Mourinho i intervjuet, eller rettere sagt den sju minutter lange monologen, etter kampen på Stamford Bridge. 

– Jeg sier det igjen: jeg løper ikke fra ansvaret. Hvis Chelsea vil sparke meg, så får de sparke meg, for jeg kommer ikke til å løpe fra ansvaret. Det blir vanskelig å vinne tittelen nå, men jeg er overbevist om at vi sikrer topp fire. Jeg ønsker bare å si dette: Hvis Chelsea velger å sparke meg, så velger de å sparke den beste manageren denne klubben kan ha. Hvis de velger å sparke meg, så sier de også at ansvaret for dårlige resultater ligger hos manageren. Og spillerne må også ta ansvar, sa Mourinho.

Se den sju minutter lange monologen i videovinduet øverst på siden!

Så gjenstår det å se om støtteerklæringen fra Chelsea er genuin. Eier Roman Abramovitsj har nemlig hatt for vane å kvitte seg med managere i et høyt tempo siden oppkjøpet i 2003, men Mourinhos retur til Chelsea i 2013 skulle markere et skifte i strategi.

– Jeg er den samme, men jeg er mer moden og har en annen inngang til ting. Jeg er mer klar for å være i en klubb over lang tid, sa Mourinho.

Men om han får lov til å fortsette over lang tid, er det store spørsmålet.