BYTTER LAG: Marcel Kittel er klar for Etixx-Quick Step. Foto: AFP PHOTO / MARK GUNTER
BYTTER LAG: Marcel Kittel er klar for Etixx-Quick Step. Foto: AFP PHOTO / MARK GUNTER

Kittel erstatter Cavendish

Marcel Kittel har signert en toårskontrakt med Etixx-Quick Step.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etixx-Quick Step brukte ikke lang tid på å erstatte Mark Cavendish i troppen.

Nå er den tyske spurtraketten Marcel Kittel klar for laget.

– Vi er strålende fornøyd med ankomsten til Marcel. De siste årene har han vist en utrolig fart, noe som gjør ham til en av de beste spurterne i sportens historie. Som lag vil vi gjøre vårt beste for å gjøre ham best mulig forberedt. Vi vil bygge et lag rundt ham. Han har vist potensialet sitt de siste årene, med mange store prestasjoner i skryteboken. Vi er sikker på at vi sammen kan nå flere store mål og at vi ennå ikke har sett det beste av Marcel Kittel, sier sportsdirektør Patrick Lefevere i en pressemelding.

Kittel ser frem til å starte et nytt kapittel i karrieren.

– Jeg vil takke laget for troen de har på meg og at de vil støtte meg i dette nye kapittelet i karrieren min. Jeg ser frem til nye utfordringer i Etixx-Quick Step, som jeg regner som et av de beste lagene i verden. Dette laget er blant de som er best organisert rundt rytterne sine. Etixx-Quick Step tilbyr meg et veldig profesjonelt miljø, hvor jeg kan utvikle meg og bli bedre. Jeg er også glad for at jeg allerede har noen venner på laget, blant dem Tony Martin. Tony er en av mine beste venner i syklingen. Vi syklet sammen da vi var yngre og jeg gleder meg til å gjøre det som profesjonell også, sier han.

Kittel kan se tilbake på åtte etappeseirer i Tor de France, to etappeseirer i Giro d'Italia, fem etappeseirer i Tour de Pologne.

Han har også vunnet Tour de Picardie og Delta Tour Zeeland sammenlagt.

Det er også klart at danske Brian Holm ikke følger Cavendish til MTN-Qhubeka.

Den danske sportssjefen har fulgt Cavendish i store deler av karrieren, men han har nå bestemt seg for å bli værende i Etixx-Quick Step, skriver dansk TV 2.