Ektemannen var utro – fikk barn med den andre kvinnen

Lailas (51) verden falt i grus da ektemannen satte seg ned og sa: – Det er noe jeg må si deg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å oppleve at den ene personen du virkelig stoler på går bak ryggen din, er det største sviket mange opplever i løpet av et liv.

For Laila Dahl (51) ble krisen ekstra ille da hun fant ut at mannen ikke bare hadde vært utro – han hadde også fått et barn med den andre kvinnen.

Det er noe jeg må si deg
Ekteparet hadde vært gift i 25 år da ektemannen satte seg ned for å snakke med Laila.

– Det er noe jeg må si deg, begynte han.

Til å begynne med forsto hun ikke hva som var i ferd med å skje.

– Jeg tenkte først at det var noen som var syk eller at det hadde hendt noe med barna. Men da han begynte å si at han elsket meg og ville leve resten av livet sammen med meg, skjønte jeg at det var noe annet.

Etter hvert ble sjokket en realitet. Ektemannen hadde over lengre tid vært utro. Og det var ikke det eneste han hadde å fortelle.

VIL HJELPE: Nå har Laila Dahl (51) skrevet selvhjelpsbok for at andre i samme situasjon lettere kan finne ut hva de skal gjøre når partneren er utro. Foto: TV 2.
VIL HJELPE: Nå har Laila Dahl (51) skrevet selvhjelpsbok for at andre i samme situasjon lettere kan finne ut hva de skal gjøre når partneren er utro. Foto: TV 2.

– Han viste meg et fotografi av et barn og sa at det var sønnen hans. Da raste verden. Alt bare snurret, forteller Laila.

Valgte å bli

– Jeg hadde så mange spørsmål. Hvor lenge hadde dette pågått, hvorfor hadde det skjedd, hvorfor hadde han ventet så lenge med å fortelle det? Jeg kjente at hvis jeg skulle overleve dette, så måtte jeg få flere svar.

Laila valgte å gi ektemannen en sjanse til. Hun ble værende i forholdet – til å begynne med.

– Vi begynte å gå i parterapi. Vi snakket sammen flere timer hver dag. Jeg trodde at det kom til å ta tre-fire år å komme over dette. Men jeg tenkte at hvis vi klarer det, og holder sammen resten av livet, så er det verdt det.

To og et halvt år

I to år jobbet Laila og ektemannen seg gjennom problemene. Men en dag, hjemme på kjøkkenet, fattet hun mistanke igjen.

– Jeg så at noe ikke var som det skulle. Jeg kjente igjen blikket. Jeg konfronterte ham, og etter mange om og men så kom det fram at han hadde vært utro over lengre tid igjen.

Etter den første gangen hadde Laila lovet seg selv at hun ikke kom til å klare å gå gjennom det hele én gang til.

– Det hadde gått to og et halvt år, og på denne tiden hadde jeg tenkt at jeg skulle forlate ham hvis han gjorde det igjen.

Hun holdt sitt eget løfte og forlot ektemannen.

Hør hele historien i innslaget fra God morgen Norge øverst i saken.