OPPSKRIFT: Anne Marie Ottersen og Fridtjov Såheim lagde lammespyd i TV 2-serien Fingrene av fatet. Bildet viser Ottsersens lammespyd med tzatziki. Oppskriftene finner du i denne artikkelen.. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
OPPSKRIFT: Anne Marie Ottersen og Fridtjov Såheim lagde lammespyd i TV 2-serien Fingrene av fatet. Bildet viser Ottsersens lammespyd med tzatziki. Oppskriftene finner du i denne artikkelen.. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

To fristende lammespyd-oppskrifter 

Her er oppskriftene på lammespyd fra TV 2-serien Fingrene av fatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespillerne Anne Marie Ottersen og Fridtjov Såheim var kokker i mandagens episode av TV 2-serien Fingrene av fatet.

Nedenfor kan du lese begge oppskriftene og fremgangsmåte på deres lammespyddretter.

Anne Marie Ottersens lammespyd

Ingredienser

  • ½ kg lammekjøttdeig.
  • 1 egg.
  • 5 gr. rosmarin.
  • 1 fedd knust hvitløk.
  • 2 ts. potetmel.
  • Salt og pepper etter smak.
  • Sateypinner, trepinner.

Fremgangsmåte

  1. Finkutt rosmarin og hvitløk.
  2. Bland alle ingrediensene godt.
  3. Varm opp grillpanne og lag avlange pølser som man trer på pinner.
  4. Grill så spydene i cirka fem til sju minutt.

Serveres med rask tzatziki

  • 1 stk. agurk.
  • Gresk yoghurt.
  • 5 fedd bakt hvitløk.
  • 10 gr. mynte.
  • Litt ristet chiliflak.

Fremgangsmåte

  1. Del agurken i to på langs.
  2. Skrap ut innmat med en skje.
  3. Kutt så agurken i små biter.
  4. Finkutt mynte.
  5. Press hvitløk.
  6. Bland alle ingrediensene i en bolle.
  7. Smak til med salt og pepper.

Nanbrød

Ferdigkjøpt. Varmes i ovn på 180 grader med smør og hvitløk.

Syltet grønn cherrytomat, agurk, gul bete og rødløk

  • 50 gr. grønne cherrytomater.
  • 1 gul bete.
  • 2 rødløk.
  • 2 ss. bringebærhonning.
  • 1 sitron.
  • 3 dl. økologisk eplejuice.
  • Litt vann.

Fremgangsmåte

  1. Honning, sitron og eplejuice med litt vann varmes opp.
  2. Løk skrelles og kuttes i tynne skiver, det samme gjøres med den gule beten.
  3. Cherrytomatene kuttes i to.
  4. Når vesken er kokt, sett den til side og legg løk og gul bete oppi.
  5. Tomaten has i etter hvert.
  6. Laken skal være på cirka 70 grader når tomatene has i.
  7. Væsken siles av like før servering.

Fridtjov Såheims andalusisk lammespyd

Bokhvete pannekaker

  • 2 dl. melk.
  • 2,5 dl. eplesider.
  • 3 egg.
  • 5 gr. salt.
  • 25 gr. hvetemel.
  • 60 gr. bokhvetemel.
  • 43 gr. rugmel.
  • Smør.

Andalusisk lammespyd

  • 500 gr. lam, ytrefilet, kuttet i strimler.
  • 12-20 stk. spyd.
  • ½ ts. korianderfrø.
  • ½ ts. cumin, malt.
  • ½ ts. fennikelfrø.
  • 1 ss. røkt paprikapulver.
  • 2 klyper safranpulver.
  • 1 ts. salt.
  • 1 stk. hvitløk, revet.
  • 2 ss. olivenolje, ekstra virgin.

Kikertkrem

  • 1 boks kokte kikerter, på boks.
  • 1 stk sitron, juice.
  • Cayenne.
  • Salt.
  • Cumin.
  • Yoghurtdressing.
  • 3 dl. yoghurt, gresk.
  • 1 agurk, revet.
  • 1 fedd hvitløk, revet.
  • Sitron.
  • Salt.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm en grillpanne og en liten stekepanne.
  2. Bland all væsken og ha i det tørre til pannekakerøren.
  3. La pannekakerøren hvile i 20 minutter. Kan justeres med vann om røren virker litt tykk.
  4. Pensle et tynt lag med smør i en panne, og ha i en liten øse med røren. Lag små pannekaker.
  5. Stek til de er gylne. Du vil få rundt 25 til 30 stykker.
  6. For kikertkrem, kjør alle ingrediensene i en hurtighakker, smak til med salt, krydderier og sitron.
  7. Krydre kjøttet og tre det på spydene. Grilles to minutter på hver side.
  8. For dressingen, bland revet agurk og salt. Etter noen minutter, klem ut væske, tilsett hvitløk og yoghurten og smak til med sitronjuice.
  9. Bland en salat av bladpersille, koriander.

 

Fridtjov Såheims andalusiske lammespyd. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
Fridtjov Såheims andalusiske lammespyd. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2