To fristende lammespyd-oppskrifter
Her er oppskriftene på lammespyd fra TV 2-serien Fingrene av fatet.
Skuespillerne Anne Marie Ottersen og Fridtjov Såheim var kokker i mandagens episode av TV 2-serien Fingrene av fatet.
Nedenfor kan du lese begge oppskriftene og fremgangsmåte på deres lammespyddretter.
Anne Marie Ottersens lammespyd
Ingredienser
- ½ kg lammekjøttdeig.
- 1 egg.
- 5 gr. rosmarin.
- 1 fedd knust hvitløk.
- 2 ts. potetmel.
- Salt og pepper etter smak.
- Sateypinner, trepinner.
Fremgangsmåte
- Finkutt rosmarin og hvitløk.
- Bland alle ingrediensene godt.
- Varm opp grillpanne og lag avlange pølser som man trer på pinner.
- Grill så spydene i cirka fem til sju minutt.
Serveres med rask tzatziki
- 1 stk. agurk.
- Gresk yoghurt.
- 5 fedd bakt hvitløk.
- 10 gr. mynte.
- Litt ristet chiliflak.
Fremgangsmåte
- Del agurken i to på langs.
- Skrap ut innmat med en skje.
- Kutt så agurken i små biter.
- Finkutt mynte.
- Press hvitløk.
- Bland alle ingrediensene i en bolle.
- Smak til med salt og pepper.
Nanbrød
Ferdigkjøpt. Varmes i ovn på 180 grader med smør og hvitløk.
Syltet grønn cherrytomat, agurk, gul bete og rødløk
- 50 gr. grønne cherrytomater.
- 1 gul bete.
- 2 rødløk.
- 2 ss. bringebærhonning.
- 1 sitron.
- 3 dl. økologisk eplejuice.
- Litt vann.
Fremgangsmåte
- Honning, sitron og eplejuice med litt vann varmes opp.
- Løk skrelles og kuttes i tynne skiver, det samme gjøres med den gule beten.
- Cherrytomatene kuttes i to.
- Når vesken er kokt, sett den til side og legg løk og gul bete oppi.
- Tomaten has i etter hvert.
- Laken skal være på cirka 70 grader når tomatene has i.
- Væsken siles av like før servering.
Fridtjov Såheims andalusisk lammespyd
Bokhvete pannekaker
- 2 dl. melk.
- 2,5 dl. eplesider.
- 3 egg.
- 5 gr. salt.
- 25 gr. hvetemel.
- 60 gr. bokhvetemel.
- 43 gr. rugmel.
- Smør.
Andalusisk lammespyd
- 500 gr. lam, ytrefilet, kuttet i strimler.
- 12-20 stk. spyd.
- ½ ts. korianderfrø.
- ½ ts. cumin, malt.
- ½ ts. fennikelfrø.
- 1 ss. røkt paprikapulver.
- 2 klyper safranpulver.
- 1 ts. salt.
- 1 stk. hvitløk, revet.
- 2 ss. olivenolje, ekstra virgin.
Kikertkrem
- 1 boks kokte kikerter, på boks.
- 1 stk sitron, juice.
- Cayenne.
- Salt.
- Cumin.
- Yoghurtdressing.
- 3 dl. yoghurt, gresk.
- 1 agurk, revet.
- 1 fedd hvitløk, revet.
- Sitron.
- Salt.
Fremgangsmåte
- Forvarm en grillpanne og en liten stekepanne.
- Bland all væsken og ha i det tørre til pannekakerøren.
- La pannekakerøren hvile i 20 minutter. Kan justeres med vann om røren virker litt tykk.
- Pensle et tynt lag med smør i en panne, og ha i en liten øse med røren. Lag små pannekaker.
- Stek til de er gylne. Du vil få rundt 25 til 30 stykker.
- For kikertkrem, kjør alle ingrediensene i en hurtighakker, smak til med salt, krydderier og sitron.
- Krydre kjøttet og tre det på spydene. Grilles to minutter på hver side.
- For dressingen, bland revet agurk og salt. Etter noen minutter, klem ut væske, tilsett hvitløk og yoghurten og smak til med sitronjuice.
- Bland en salat av bladpersille, koriander.
Artikkelen er oppdatert