– Liverpool er en drømmejobb for alle trenere

Men realisten Bob Bradley tror det er større muligheter i Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk-trener Bob Bradley er et ettertraktet navn etter suksessen i Norge. Han tok over bærumsklubben i 2014. På to sesonger har han forvandlet Stabæk til en medaljekandidat, og flere klubber ligger langflate etter amerikanerens underskrift.

Ifølge VG har Bradley vært i samtaler med Molde, men 57-åringen utelukker ikke at han vil prøve lykken i utlandet.

– Liverpool er en drømmejobb for alle trenere
I Premier League er det to jobber som er ledige for øyeblikket. Både Sunderland og Liverpool står uten manager. Bradley innrømmer at det frister å bli manager i Premier League.

– Liverpool er en type jobb som vil være en drømmejobb for alle trenere. En klubb med den historien, med den type tradisjoner og med den støtten er alltid interessant. Men jeg er også realistisk. Uansett hva bookmakerne sier vil klubber som Liverpool se på managere som Jürgen Klopp og Carlo Ancelotti. Det er vanskelig å å få sjansen på det nivået uten å ha et slikt navn. I en klubb som Sunderland er det større muligheter, men det er veldig mange managere som står klare når en slik jobb er ledig. Jeg er realistisk og skjønner at det er en lang liste for slike jobber. Samtidig er jeg også selvsikker. Jeg har tro på meg selv som trener. Jeg vet at jeg kan gå inn i hvilken som helst situasjon og gi alt jeg har, sier Bradley.

Han har tidligere vært koblet til flere Premier League-klubber. Det bruker ikke Bradley mye energi på.

– Jeg pleier å overse slike ting, for det har ingenting med hvordan avgjørelser blir tatt. Jeg vil fortsette å jobbe for enten klubber eller landslag på en måte folk setter pris på. Så får vi vente å se, sier han.

– Åpen for å flytte på meg
Bradley var amerikansk landslagssjef fra 2006 til 2011. Etter det var han landslagstrener for Egypt i to år. Etter Stabæk-suksessen er det naturlig at Bradley ønsker seg større utfordringer, og han legger ikke skjul på at utlandet frister.

– Utfordringer kommer i forskjellige former. Jeg er ferdig med min andre sesong i Norge. Jeg er åpen for å flytte på meg hvis det riktige tilbudet kommer. Det betyr ikke at jeg ikke har satt pris på mine erfaringer her i Norge, sier han og legger til:

– Vi får se hva fremtiden bringer. Jeg kom til Stabæk fordi det var en fin utfordring. Vi har overrasket mange med fotballen vi har spilt og resultatene. Nå får jeg se om det kommer en mulighet og en ny utfordring. Det vet man aldri. Det gjenstår å se om noen har lagt merke til arbeidet ditt, og om jeg passer inn i situasjonen. Det er ikke noe man kan tenke på hver dag, for det ligger utenfor min kontroll, sier Bradley.

Ambisjonene hans er høye. Bradley vil aller helst trene en klubb som kjemper om å spille i Europa.

– I min trenerkarriere har jeg alltid likt å få muligheten på et høyere nivå. Det kan være jobber som utfordrer deg på forskjellige måter. Det kan være utfordringer der en klubb prøver å få ting på rett kjøl. De mest spennende utfordringene er klubber som spiller i toppdivisjonen og som kjemper om å spille i Europa. Kanskje også kjemper om titler, sier han.