Lukaku fikset uavgjort i Merseyside-derbyet

Kortene haglet i ampert oppgjør mellom Everton og Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton-Liverpool 1-1

Liverpool spilte 1-1 mot Everton i Merseyside-derbyet søndag ettermiddag. Danny Ings sendte gjestene i føringen like før pause, men Liverpool klarte bare å holde ledelsen i noen minutter. Da utlignet Romelu Lukaku, og sørget for å legge ekstra press på Liverpool-manager Brendan Rodgers.

Målscorer Ings forteller at spillerne ikke bryr seg om kritikken.

– Vi bryr oss ikke om all støyen som kommer utenfra, sier Ings.

Rodgers lar seg heller ikke stresse av skriveriene i britiske aviser.

– Det er ikke noe press for meg. Jeg bekymrer meg bare om spillerne. Jeg vet at det er press utenfra, men jeg kommer til å være her helt til klubben forteller meg noe annet. Det er en vidunderlig fotballklubb, og jeg håper å være her en stund fremover sier Brendan Rodgers. 

– Vi var det beste laget i første omgang og tok ledelsen fortjent. I annen omgang visste vi at vi ville komme under press. Men jeg er stolt av spillerne, fortsetter Rodgers.

I Everton-leiren var det skuffelse.

– Vi er skuffet. Dette var en stor mulighet til å slå dem. Hvis et lag skulle vunnet i dag skulle det vært oss, sier Romelu Lukaku. 

Høy temperatur
Daniel Sturridge og James Milner forsøkte seg innledningsvis, men utover i omgangen tok Everton over styringen. Steven Naismith ble den store Everton-helten i den forrige hjemmekampen mot Chelsea. Samme mann fikk en gedigen mulighet til å score også mot Liverpool, men et tigersprang av Simon Mignolet hindret Everton-scoring etter 28 minutter.

Bare minutter seinere stoppet Mignolet Everton igjen. Et tungt skudd fra James McCarthy sendte Mignolet ut i full strekk. Bortelaget kunne takke belgieren for at det fortsatt sto 0-0 på dette tidspunktet. 

Temperaturen var høy og tempoet frenetisk i åpningsomgangen. Flere ganger havnet Liverpool- og Everton-spillere i håndgemeng. Emre Can og Ross Barkley fikk begge gult kort ti minutter før hvilen. Can kunne fått sitt andre gule da han traff Gareth Barry i hodet med et brassesparkforsøk bare minutter seinere.

– Han er litt heldig, var analysen til Bob Bradley, som for anledningen gjestet Premier League-studioet.

To kjappe scoringer
Kampen ventet på en scoring, og det var Liverpool-fansen som kunne juble først. Danny Ings fikk stå helt umarkert etter en god Liverpool-corner fire minutter før pause. Spissen, som bare har startet tre kamper for Liverpool i Premier League denne sesongen, lot ikke sjansen gå fra seg. 

Mens Liverpool-fansen fortsatt var i gledesrus benyttet hjemmelaget anledningen til å stilne de røde tilskuerne. En håpløs klarering av Emre Can ga Romalu Lukaku muligheten til å lade skuddfoten fra seks meter. Mignolet var sjanseløs på den kontante avslutningen fra Everton-spissen.

Annen omgang ble langt fra like sjanserik som den første, men intensiteten var fortsatt høy. Lucas Leiva var heldig som ikke ble utvist. Brasilianeren fikk gult kort etter 69 minutter, og burde fått sitt andre gule tolv minutter før slutt. Like etterpå ble han byttet ut.

På tampen kokte det over for spillerne igjen. Mamadou Sakho og Lukaku havnet i tottene på hverandre og fikk begge gult kort.