Premier League-manager gir seg

Dick Advocaat var den siste som overtok en klubb forrige sesong. Nå blir han den første som gir seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I videovinduet øverst ser du TV 2s Premier League-studio ta for seg Sunderland-missæren allerede etter sesongens andre kamp!

Dick Advocaat har bestemt seg for å trekke seg som Sunderland-manager. Det opplyser klubben på Twitter søndag.

– Sunderland kan bekrefte at Dick Advocaat har forlatt sin posisjon som hovedtrener med umiddelbar virkning, skriver de på Twitter.

Klubben ligger nest sist i Premier League og har kun tre poeng etter de åtte første oppgjørene denne høsten.

– Jeg føler at det er riktig tid å gjøre dette. Ikke for meg, men for klubben. Jeg føler at det er viktig å gi alle tid til å snu ting rundt, slik vi gjorde i fjor, sier nederlenderen.

– Fremdeles et godt forhold til alle i klubben
Etter søndagens 2-2-kamp mot West Ham
skal han ha informert spillerne om sin beslutning, og da han etter kampslutt fikk spørsmål om sin framtid kunne han ikke svare annet enn at han ikke kunne bekrefte noe.

Dermed ventet de fleste bare på bekreftelsen om at nederlenderens tid på Stadium of Light var over, og nå er den altså kommet.

– Jeg er takknemlig for at styreformannen forstår mine følelser og jeg har fremdeles et godt forhold til alle i klubben, sier den erfarne manageren når han nå trekker seg.

Ifølge den velinformerte fotballskribenten - og Sunderland-supporteren Michael Graham - skal ikke Advocaat ha bedt om noen form for finansiell sluttpakke. 

– Vil alltid elske fyren, skriver han på Twitter.

Tok over så sent som i mars
Den ekstremt meritterte manageren overtok ansvaret for «The Black Cats» på en korttidskontrakt så sent som 17. mars i år, og var den siste nye manageren i Premier League i 2014/15-sesongen.

Da førte hans inntog til at klubben holdt seg, før han deretter opprinnelig gav beskjed om at ville gi seg etter sesongslutt.

I juni ombestemte han seg dog, og skrev under en ettårskontrakt på Stadium of Light. Etter en tung start på sesongen er det allikevel altså over for 68-åringen.

TV 2-studio etter andre (!) seriekamp: – Advocaat ser slagen ut
Hans lag tapte 2-4 for Leicester i premieren, før det ble 1-3 mot Norwich i sesongens første hjemmekamp i august. Allerede da mente gjengen i TV 2s studio at Advocaat virket å være på vei ut.

– Det er ravnsvart. Det er helt hårreisende. Advocaat har tilsynelatende ikke auraen og pondusen til en stor motivator. Jeg synes han ser slagen ut, sa Simen Stamsø Møller.

Halvannen måned senere er det altså slutt for Advocaat, og dermed må Sunderland for fjerde gang på to og et halvt år skifte manager. 

Paolo Di Canio overtok for Martin O'Neill i mars 2013, men fikk sparken i september samme år. Gus Poyet overtok, men måtte gå i mars i år. Advocaats regjeringstid ble altså som Di Canios - et vår-til høst-eventyr. 

Den nye manageren kan utrolig nok kopiere de tre foregående
Utrolige tilfeldigheter ville ha det til at både Di Canio, Poyet og Advocaat ledet Sunderland mot Newcastle i sin andre kamp i sin regjeringstid, og de fikk alle tre sin første seier i nettopp denne kampen.

Sunderlands neste kamp er mot WBA, før sesongens første Tyne-Wear-derby finner sted på Stadium of Light 25. oktober...

Les også: Tabelltips: Sunderland-supporter spår Advocaat-avskjed to kamper før bortekampen mot Newcastle

PS! Sam Allardyce, som forrige helg gjestet TV 2s Premier League-studio, lanseres som den største favoritten til å overta jobben ifølge britiske bookmakere.

Stabæk-trener Bob Bradley, som er gjest i studio denne helgen, er faktisk også blant dem som såvidt er nevnt som potensiell arvtager. Allerede før nyheten om Advocaats avgang var kjent, fikk amerikaneren spørsmål om Premier League vil være det ideelle neste stoppested for hans karriere.

– Selvsagt. Språket vil være enkelt. Alle vi som elsker Premier League elsker entusiasmen, lidenskapen og konkurransedyktigheten i Premier League, sa han da.