Fotballryktene: – Rodgers kan få sparken selv med seier i derbyet

Mens Manchester United vil hasteselge forsvarsspiller. Dette er søndagens fotballrykter!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier Leaks i videovinduet øverst!

Søndagen i dag er en av de mest supre søndagene på lang, lang, tid.

Enorme fotballkamper finner sted over hele Europa, og supportere over hele verden kan knapt vente med å sette tennene i dagens indrefileter av noen oppgjør.

Les også: Supersøndag fra Fotball-Europa: – Dette er en helt nydelig bukett

Men før duellene Everton-Liverpool, Ajax-PSV, Arsenal-Manchester United, Bayern München-Borussia Dortmund, Atlético Madrid-Real Madrid, Milan-Napoli og PSG-Marseille setter i gang i de store europeiske ligaene, er det tid for en liten dose med fotballrykter.

Og flere av klubbene som spiller i dag er så klart involvert. Til gagns.

Liverpool-manager Brendan Rodgers er nemlig under et enormt press, og ifølge britiske tabloidaviser kan han komme til å miste jobben dersom det blir tap i lokaloppgjøret mot Everton i dag. The Sun (bak betaling) går så langt som å skrive at Rodgers får sparken om det blir tap, og at kan bli tvunget ut selv om det skulle bli seier på Goodison Park.

Også tidligere i uken er det blitt rapportert det samme, og Sunday Express skrev allerede fredag at både Frank de Boer og Jürgen Klopp står klare i kulissene dersom Everton skulle bli for sterke for Liverpool i 14.30-kampen søndag. 

Les også: Rodgers om jobben: – Den er en voldsom utfordring

I videovinduet øverst ser du denne ukens Premier Leaks, der en Liverpool-supporter blir så opphengt i å snakke om Brendan Rodgers at han fullstendig overser sin datters nydelige budskap!

Uavhengig av manager eller derbyseier, skal Liverpool være klare for å hente en ny superspiss i januar. Christian Benteke kom for over 400 millioner i sommer, men spanske Fichajes melder nå at merseysiderne skal være klare for å gi Arsenal kamp om Gonzalo Higuain over nyttår. Argentineren blir ingen billig mann, om han skal løsrives fra sin Napoli-kontrakt.

En som neppe tar over for Rodgers er Dick Advocaat, men ifølge The Telegraph er det nå forventet at Sunderland-manageren offentliggjør sin avgang i løpet av de neste få dagene. Lørdag bekreftet han at han har gjort en avgjørelse rundt sin framtid, og sa at han ikke kunne si om han ville være ansvarlig for Sunderland-laget etter den kommende langslagspausen. Dermed er det nok kun snakk om tid før nordøst-klubben igjen må ut på trenerjakt.

Ifølge The Guardian skal sportsdirektør Lee Congerton også være klar for å forlate sin jobb, noe som betyr at Sunderland plutselig vil stå ribbet tilbake om kun få dager. Det blir spennende å se hvem som tar over. Ryktene går på at Sam Allardyce, som senest forrige helg gjestet TV 2s Premier League-studio, er en het kandidat. Det skriver blant andre Sunday Times.

Senere søndag spiller Manchester United altså mot Arsenal, og det finnes også rykter om de røde djevlene denne herlige fotballdagen. The Mirror melder nemlig at Louis van Gaal skal være villig til å lytte til bud fra Zenit for Marcos Rojo. Argentinerens sommerlige passproblemer falt ikke i god jord hos sjefen, og han har kun spilt én ligakamp denne høsten. 

En forsvarsspiller som kan være på vei inn portene på Old Trafford er dog Bruno Martins Indi. Van Gaals landsmann skal ha imponert såpass for Porto mot Chelsea i midtuken at nederlenderen skal ønske seg en gjenforening med mannen han satte sin lit til under forrige sommers VM i Brasil. Ryktene stammer fra progusisiske O Jogo, men gjengis i Express.

Porto-rivalene i Benfica kan også komme til å miste en forsvarsspiller til Premier League. I hvert fall om en skal tro Sunday Mirror, som melder at Manchester City er favoritter til å sikre seg brasilianske Victor Andrade. 20-åringen er verdsatt til rundt 300 millioner kroner av portugiserne.

En annen som kan være på vei til Premier League er Anwar El Ghazi. Sunday People skriver at Everton, Liverpool og Southampton kjemper om Ajax-vingen som er verdsatt til drøyt 150 millioner kroner.