Stabæks brutale svar til Godset

Stabæk festet grepet om sølvmedaljen etter å ha banket Mjøndalen 4-1 lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mjøndalen – Stabæk 1-4 (0-2):

Med 6-1-seieren over Sarpsborg 08 sendte Strømsgodset en klar beskjed til Stabæk om at også Drammens-klubben vil sikre seg sølvmedaljen denne sesongen.

Kort tid etter svarte Stabæk på brutalt vis. Mjøndalen ble banket 4-1 på Isachsen Stadion, og Stabæk økte igjen forspranget på tabellen til fire poeng.

Yassine El Ghanassy, som storspilte for Stabæk og noterte seg både for scoring og assist, er ikke i tvil om hva målet denne sesongen er.

– Det er ikke lett å komme hit til Mjøndalen å vinne, men vi skal ut i Europa og gjøre alt vi kan for å sikre oss andreplassen. Vi er veldig nære å sikre oss en plass i Europaligaen nå, og det er det vi spiller for nå, sa Stabæk-spilleren til C More etter kampslutt.

C More-ekspert Bengt Eriksen er mektig imponert over Stabæks sesong.

– Stabæk er rett og slett et fantastisk godt fotballag, og er bedre enn Mjøndalen. Men Mjøndalen skuffet og burde vært adskillig vassere i denne kampen, mente C More-ekspert Bengt Eriksen.

Misfornøyde trenere
Etter førsteomgang var verken Stabæk-trener Bob Bradley eller Mjøndalens Vegard Hansen særlig fornøyd.

– Vi var ikke så gode som resultatet tilsier, mente Stabæk-trener Bob Bradley.

Vegard Hansen mente kampen kunne vippet begge veier.

– Vi gjorde to store feil i førsteomgang som de scoret på. Jeg synes det var en åpen kamp, og det var synd vi ikke holdt unna og fikk et mål mot slutten, sa Mjøndalens trener Vegard Hansen til C More.

Det tok bare 13 minutter før sølvjagende Stabæk tok ledelsen mot Mjøndalen.

Ernest Asante dukket opp på returen etter El Ghanassys langskudd, og kunne enkelt sendte Stabæk opp i 1-0-ledelse i det åpne buret.

– Pinlig av Mjøndalen
Etter en halvtimes spill doblet Stabæk ledelsen på vakkert vis. Luc Kassi var på rett plass inne i feltet og sendte ballen kontrollert i hjørnet på volley.

– Men forsvarspillet av Mjøndalen i forkant av scoringen var direkte pinlig. De var helt blottet for råskap. Men Kassi takket og bukket og tok i mot innlegget som fløte, sa C More-ekspert Bengt Eriksen om scoringen.

Rett etter pause reduserte Mjøndalen etter et corner. Amahl William Pellegrino dunket til fra langt hold og reduserte til 1-2.

Punkterte kampen
I det 64 minutt fikk Stabæk straffespark da El Ghanassy ble stoppet med ulovlige midler innenfor Mjøndalens 16-meter. El Ghanassy selv tok straffesparket. Han var sikkerheten selv og økte til 3-1-ledelse.

Kvarteret før slutt punkterte Luc Kassi kampen. Han satte inn 4-1-scoring på iskaldt vis etter en fremragende Stabæk-kontring.

Slik startet lagene:

Mjøndalen(4-5-1): Forn - Midtgarden, Sundli, Arneberg, Solberg - Hurtado, Henderson, Aasmundsen, Gulden, Hansen - Gauseth.

Benken: Svere, Kapidzic, Gundersen, Pellegrino, Nguen, Boye, Olsen.

Stabæk(4-2-3-1): Sayouba - Jalasto, Skjønsberg, Næss, Meling - Grossman, Annan - Asante, Kassi, El Ghanassy - Keita.

Benken: Sandhu, Mørch, Gorozia, Haugstad, Issah, Granli, Bensick.