MÅ VENTE PÅ JUBELEN: LSK Kvinner har fremdeles ikke sikret seriegullet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MÅ VENTE PÅ JUBELEN: LSK Kvinner har fremdeles ikke sikret seriegullet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Røa hindret LSK-kvinner fra å sikre seriegull

Et tøft Røa-lag stjal poeng fra serielederen for andre gang i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm (TV 2 Sporten): LSK kvinner kunne sikre seriegull i Toppserien med ett poeng hjemme mot Røa.

Synne Skinnes Hansen sendte gjestene fra Røa i føringen etter halvtimen, før Isabell Herlovsen reduserte for vertene.

Til tross for enorme sjanser i andre omgang, klarte aldri LSK å slå helt tilbake og det endte 1-1 i LSK-hallen. 

- Røa legger seg lavt og gjør det vanskelig for oss. Med så mange sjanser som vi produserte i andre omgang, så burde vi ha avgjort kampen, sier LSK-toppscorer Herlovsen til TV 2. 

Røa ville være festbrems

Etter poengtap og bom på å sikre seriegullet hjemme, er avstanden ned til serietoern krympet fra 11 til 13 poeng. Men Herlovsen er sikker på at gullet likevel ender hos gultrøyene. 

- Det er samme om vi tar gullet i dag eller i siste kamp. Jeg er ganske sikker på at det gullet er sikret uansett, men det er kjipt å ikke vinne i dag, sier hun. 

Gjestene fra Oslo vest var fullt klare over at LSK kunne sikre seriegullet med seier. Det innrømmer målscorer Synne Skinnes Hansen at var en motivasjon. 

- Ja, det er jo ikke noe kult å stå og se på at noen andre får medalje, så da var det deilig å være litt festbrems i dag, sier Hansen etter kampen. 

LSK har kun tapt én kamp i årets sesong og det var i bortemøtet med Røa i mai. Da var det nettopp Skinnes Hansen som ble matchvinner i 1-0-seieren. 

- I dag skulle vi gjøre det samme som sist; ligge tett og kompakt defensivt. LSK har veldig offensive backer. Vi visste at vi kunne ta dem på overganger og det var nettopp slik scoringen min kom, sier hun. 

Mykjåland på tribunen

En småskadet Lene Mykjåland var usikker før møtet med Røa. Gultrøyene skal ut i Champions League-kamp onsdag og ønsket ikke å ta noen sjanser med sin lille tryllekunstner, og dermed ble 28-åringen sittende på tribunen lørdag. 

Mykjåland var nok savnet i oppgjøret mot, for LSK klarte ikke å få trenge gjennom et tett Røa-forsvar i begynnelsen.  

Og etter en jevnspilt første omgang, var det Røa som kom fikk uttelling.

Synne Skinnes Hansen tok muligheten etter en drøy halvtimes spill. Med et solo-raid fra midtbanen, dro ungjenta seg inn i feltet og banket ballen i lengste hjørne.

LSK fikk en kjempemulighet til utligning bare minutter senere, men avslutningen til Emilie Haavi snek seg like utenfor lengste stolpe.

Enorm sjansesløsing

Men like etter hvilen tok LSK kontroll på oppgjøret.

Emilie Haavi dro seg fri på venstrekanten og svingte inn til Isabell Herlovsen som bredsidet inn utligningen.

Vertene fortsatte å produsere sjanser. Marita Skammelsrud Lund fyrte av en kanon etter halvtimen, men Silje Vesterbekkmo i Røa-buret fikk bokset unna. 

Kvarteret før full tid var venstrekant Haavi på farten igjen. 23-åringen dro seg fri på kanten og satte fart innover i banen, men avslutningen gikk rett på Vesterbekkmo. 

Serietoer Avaldsnes vant 2-0 i bortemøtet med Sandviken og krympet dermed LSKs forsprang på tabelltopp til 11 poeng. Maren Mjelde og Cecilie Pedersen scoret Avaldsnes' mål.