Agüero scoret fem (!) mål da City knuste Newcastle

Argentineren ble historisk med vilt scoringsshow.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City 6-1 Newcastle

– Man føler nesten dette er et barmhjertighetsbytte av Pellegrini, sa TV 2s kommentator Kasper Wikestad da Agüero forlot banen 25 minutter før slutt.

På 20 minutter hadde han scoret fem (!) mål og snudd kampen for Manchester City, som lenge hadde voldsomme problemer med Newcastle.

Med scoringsshowet skrev Agüero seg inn i historiebøkene:

  • Agüero tangerte Premier Leagues rekord for flest mål i én kamp: Tidligere har kun Alan Shearer, Andy Cole, Jermain Defoe og Dimitar Berbatov gjort det samme. 
  • Ingen har scoret fem mål på like kort tid i Premier Leagues historie. I de fire store ligaene er det kun Lewandowski (fem mål på ni minutter, 2015) og Kubala (fem mål på 19 minutter, 1952) som har gjort det fortere.
  • Agüero tangerte Carlos Tévez' rekord for flest mål av en argentiner i Premier League, ved å sette inn sitt 84. mål.

Aleksandar Mitrovic og Kevin De Bruyne scoret kampens to øvrige mål.

Hyllet i studio

– Hva drev han med på de andre ballberøringene da?, fleipet Myhre etter å ha blitt forelagt følgende utrolige statistikk:

Mens Agüero scoret fem mål hadde han bare ni (!) berøringer på ballen.

– Med tanke på alle skadeproblemene han har hatt, ville det vært naturlig å forvente at han skulle miste litt av trykket i spillet sitt. Men han kommer tilbake gang på gang og ser ut som han aldri har vært skadet. Han er helt, helt ekstrem, sa Myhre.

Erik Thorstvedt var like imponert. 

– Dette ble ganske ekstraordinært, selv for Agüero å være. Det er i tillegg mange andre her man kan skryte av, deriblant Silva og De Bruyne. City reiser seg noe helt vanvittig etter førsteomgangen.

For ja, førsteomgangen var så dårlig at Manchester City meget vel kunne gått på en ny smell.

Nytt sjokk for City

Etter å ha fremstått umenneskelig sterke de første fem kampene, gikk Manchester City deretter på to strake tap.

Problemene var enda større for Newcastle, som ennå ikke hadde produsert en eneste seier på de syv første kampene.

Lørdag gikk Manchester City rett i strupen på Newcastle. De skapte også en gedigen trippelsjanse etter bare syv minutter. Og selv om det til slutt ble en gedigen fest for hjemmefansen, kunne det fort endt på annet vis:

Etter 17 minutter fikk nemlig en fullstendig umarkert Aleksandar Mitrovic heade inn sitt første mål i Premier League. 

Like før pause dukket imidlertid Sergio Agüero opp og stupheadet inn utligningen for Manchester City. 

Slaktet City i pausen

I forkant av Agüeros utligning kunne også Mitrovic doblet ledelsen, men målet ble annullert for offside på Janmaat. Feilaktig, mente TV 2s eksperter, som slaktet Citys defensive organisering.

– Dette har blitt mye jevnere enn man skulle tro. All ære til Newcastle, men det er noe galt med City. De er så porøse bakover og ser i det hele tatt veldig, veldig «shaky» ut, sa Erik Thorstvedt.

Petter Myhre var også opptatt av å berømme Newcastle, men han var minst like hard i kritikken av Manchester City: 

– De har vært fryktelig svake defensivt. Midtbanespillerne dekker ikke defensive rom og forsvarsfireren har null kontroll på det som rører seg bak dem. Det er null offensiv markering og ingen tar ansvar. Ingen tar ut Newcastle-spillerne i boksen heller. Dette er noe av det svakeste jeg har sett av Manchester City rent defensivt, sa han.

Agüero scoret fire etter pause

En må nesten anta at Pellegrini formidlet noe av det samme til sine menn i pausen, for innen åtte minutter av andre omgang hadde ikke bare Manchester City fullført snuoperasjonen – de hadde også punktert kampen.

Litt senere ble det også ordentlig, ordentlig stygt.

Med to mål i begynnelsen av andre omgang, den andre en nydelig vipp over keeper, fullførte Agüero hat tricket. Like etter økte De Bruyne ledelsen med en herlig avslutning.

Så ville Agüero ha mer. Mye mer.

Superspissen scoret to nye mål og noterte seg dermed for fem mål på 20 minutter, før han spaserte av banen 25 minutter før slutt.

En nærmest ufattelig prestasjon da Manchester City trengte det som mest.