Kittel bekrefter at han skifter lag

Den tyske superspurteren er ryktet på vei til Etixx-Quick Step.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tyske spurteren Marcel Kittel forlater Giant-Alpecin. 27-åringens kontrakt gikk i utgangspunktet ut etter neste sesong, men Giant-Alpecin har gått med på å løse Kittel fra kontrakten.

– Marcel har betydd mye for laget og har vært en strålende ambassadør for oss. Derfor bestemte vi oss umiddelbart for å respondere positivt til hans ønske om å bli løst fra kontrakten, sier lageier Iwan Spekenbrink i en pressemelding

Én av grunnene til at Kittel ønsker å søke nye utfordringer er strategien Giant-Alpecin har lagt for de kommende årene. Med stadig mer satsing på gode resultater for sammenlagtrytterne, blant dem de lovende rytterne Tom Dumoulin og Warren Barguil, føler Kittel seg nødt til å skifte beite i jakten på suksess.

– Jeg har skjønt at Team Giant-Alpecin har endret seg og ønsker å gå i en ny retning. Fokus på sammenlagtresultater staker en ny kurs for sammensetningen av laget. For meg som en ren spurter, vil det stilles spørsmål ved om det er rom for å oppfylle mine ambisjoner. Jeg har derfor bestemt meg for å skifte lag, skriver Kittel på sin egen hjemmeside.

Ønsket om noen nytt kommer etter en brutalt krevende sesong for Kittel. Der han i 2014 herjet med blant annet fire etappeseirer i Tour de France, to i Giro d' Italia og triumfer i flere andre ritt, har han kun vunnet én etappeseier, i Polen rundt, i 2015. 

Sykdom og stadige tilbakeslag har gjort at sesongen ikke ble som forventet for Kittel.

– Etter en sesong med sykdom, spesielt viruset i starten og at jeg ikke kunne sykle Tour de France, har jeg lagt bak meg et år som i et sportslig perspektiv må ses på som en stor nedtur. Jeg har lagt noen tunge måneder bak meg som har vært emosjonelt krevende, sier Kittel.

Spurteren trenger nok likevel ikke frykte for fremtiden. Flere sykkelnettsteder melder at Kittel er på vei til Etixx-Quick Step der han vil ta over ansvaret som lagets gallionsfigur i spurtene etter at Mark Cavendish dro til MTN-Qhubeka.