Rekdal innrømmer: – Ja, scoringen vår var offside

Trond Olsen scoret igjen mot Vålerenga og reddet Bodø/Glimt fra nederlag på Aspmyra.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt – Vålerenga 1-1 (0-0):

Aspmyra/Bergen (TV 2 Sporten): En omdiskutert scoring signert Vålerengas Deshorn Brown og en scoring av Trond Olsen etter en fremgarende Glimt-kontring sørget for at oppgjøret på Aspmyra endte 1-1 fredag kveld.

– Det er greit at vi fikk ett poeng etter den horrible offsiden Vålerenga scoret på. Vi skulle aldri ha sluppet inn det målet, men vi ble for upresise og det var ikke bra nok det vi presterte. Så kampen i ett må vi være fornøyd med ett poeng, sa Trond Olsen til TV 2 Sporten etter kampen.

Rekdal: – Ja, det var offside
Vålerengas trener Kjetil Rekdal innrømmet at Oslo-klubbens scoring aldri burde vært godkjent etter å ha sett TV-bildene.

– Det er offside, og den skulle vært annullert. Men jeg gidder ikke å diskutere straffer og slike ting, som jeg har sagt mange før. Men jeg er enig, scoringen vår skulle ikke vært mål, mente Rekdal, og fikk full støtte av Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men scoringen til Vålerenga skulle vært annullert. Sånn er det. Noen ganger får vi en avgjørelse med oss, andre mot oss. Jeg er fornøyd med at vi tar over kampen etter 1-1, og det må ikke bli sånt at vi blir misfornøyd med 1-1 mot et så godt lag som Vålerenga, sa Halvorsen til TV 2 Sporten.

Tror Vålerenga er ute av medaljekampen
Rekdal tror det nå blir vanskelig for Vålerenga å sikre medalje.

– Vi misset poeng på egne feil. 1-1-scoringen gir vi bort. Det var én mann igjen i forsvarsrekken på stillingen 1-0 til oss da Glimt scoret. Det er for dumt, og vi blir for naive, slo han fast.

Vålerenga skapte mest, men Glimt hevet seg mot slutten av kampen og utlignet fortjent. Drillo tror Vålerenga nå kan vinke farvel til medalje.

– Det ble et resultat ingen av lagene nok er fornøyd med. For Vålerengas del betyr vel det at laget er på vei ut av medaljekampen. Og husk av Vålerenga fikk en scoring som sannsynligvis skulle vært annullert, sa TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen etter kampslutt.

– Brown var i offside etter bemerkelsverdig scoring
Vålerenga skapte en rekke sjanser i begynnelsen av andreomgang.

Men først etter en drøy times spill fikk Oslo-klubben lønn for strevet.

Og Vålerenga-spilleren kan på mange måter takke Glimts keeper Pavel Londak for hjelpen.

Robert Lundström forsøkte seg med en så at Londak stod langt ute, og forsøkte seg på en lobb. Glimts keeper var på halvdistanse, og slo lobben i stolpen.

På returen var Deshorn Brown på rett plass til rett tid og sendte Vålerenga enkelt i ledelsen.

– Det var en bemerkelsesverdig scoring, og muligens en keepertabbe. Det skulle ikke være så vanskelig for Londak å plukke ned lobben fremfor å slå den i stolpen. Men aldri så rart og aldri så stor keepertabbe: Kampen sett under ett var det fortjent at Vålerenga tok ledelsen, oppsummerte TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen etter scoringen som kom i det 60. minutt.

Etter å ha sett reprisen av scoringen konkluderte imidlertid Drillo med at fulltrefferen kanskje burde vært annullert for offside.

– Var Brown i offside? Tja. Jeg lurer på det, det så i hvert fall ut sånn på TV-reprisen. Han var vel på vei ut da skuddet kom, konkluderte eksperten.

– Norges beste bakromspiller
Ti minutter etter Vålerengas omsdiskuterte scoring slo Glimt tilbake. Trond Olsen viste sin ekstreme hurtighet og banket inn 1-0 etter en fremragende kontring.

– Naturligvis kom den scoringen etter en kontring. Det har vi savnet hele kampen. Og det var ingen bombe at det var Trond Olsen som scoret. Han scoret i sin fjerde kamp på rad mot VIF. I mine øyne er han Norges aller beste bakromsspiller, oppsummerte Drillo.

Drillo: – Glimt en gedigen skuffelse i førsteomgang
I åpningsminuttene fikk Deshorn Brown en kjempemulighet til å sende Vålerenga i ledelsen.

Angriperen ble spilt gjennom i god posisjon, men avslutningen fra skrått hold ble reddet på mesterlig vis av Glimts keeper Londak.

Ti minutter senere var Brown farlig frempå igjen. Nok en gang fikk imidlertid Glimt avverget i siste liten.

25 minutter ut i kampen var Vålerenga igjen nære ved å ta ledelsen. Etter en fabelaktig kontring fikk Zahid ballen. Avslutningen gikk i stolpen og ut.

Glimt hadde også sine sjanser i løpet av de første 45 minuttene, men ingen av lagene maktet å score.

– De største målsjansene var det Vålerenga som skapte, men jeg mener Glimt var en gedigen skuffelse på hjemmebane i første omgang. Jeg er skuffet over at Glimt ikke tok større sjanser og skapte mer, oppsummerte TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen etter førsteomgangen på Aspmyra.

Slik startet lagene:

Glimt: Londak – Valentin, Moe, Sané, Jacobsen – Furebotn, Chatto, Ågnes Konradsen – Azemi, Sørloth, Olsen

Vålerenga: Burchert – Lundstrõm, Larsen, Wæhler, Jääger – Mathisen, Stengel, Grindheim, Fredheim Holm – Zahid, Brown.