TV 2 sikret seg Premier League

TV 2 eier rettighetene til å sende engelsk fotball i Norge i tre nye år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kan kanalen bekrefte fredag ettermiddag.

– Vi er selvsagt veldig glade for å kunne fortsette samarbeidet med Premier League, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

TV 2 har fredag kjøpt rettighetene til å sende Premier League for sesongene 2016/2017 - 2018/2019. Rettighetene gjelder alle plattformer (TV, nett og mobil).

– Jeg jublet noe vanvittig
TV 2 Sportens mangårige Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker, er både glad og ydmyk etter at nyhetene om rettighetene var sikret ble kjent.

SIKRET SEG PREMIER LEAGUE: TV 2 og Olav Sandnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SIKRET SEG PREMIER LEAGUE: TV 2 og Olav Sandnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Jeg jublet noe vanvittig. Dette er veldig stort. Det er en rettighet som mange har vært på jakt etter, og som man aldri kan ta for gitt. Nå får vi den i en ny periode og det betyr at TV 2 får ha Premier League i ni år sammenhengende. Det i seg selv er ganske så fantastisk, sier Alsaker.

Alsaker har fulgt Premier League som kommentator i over 20 år.

– For meg personlig er dette veldig stort. Jeg startet å kommentere kamper i Premier League for 20 år siden, og har sett spillere som Steven Gerrard få sin debut og Ole Gunnar Solskjær slå gjennom. Samtidig er dette stort for alle andre i TV 2. Det er et enormt engasjement for Premier League i hele bedriften, og for alle fotballfans i sportsredaksjonen er det kjempestort å få lov til å beholde rettighetene, fastslår Alsaker.

– Gir rom for nye ideér og utvikling
Kommentatoren gleder seg til å bidra til å videreutvikle Premier League-produktet videre.

– Forretningsmessig har dette åpenbart vært en viktig rettighet for TV 2. At TV 2 Sporten får beholde rettighetene betyr at vi får sjansen til å videreutvikle et produkt som vi har jobbet med i fem år. Jeg synes vi gradvis har blitt bedre og bedre, og målet fremover må å bli enda bedre. At vi får beholde rettighetene gir en lengre horisont, og en tankekraft til utvikling av produktet, nye ideér og presentasjon. Det er en gave til folk som brenner for noe å vite at du har fått en lengre horisont, fastslår Alsaker.

– Vi vil fortsette å satse tungt
Sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes, lover en tung satsing på Englands øverste divisjon på alle TV 2-plattformer fremover.

– TV 2 er det naturlige hjemmet til Premier League. Vi vil fortsette å satse tungt på Premier League i de kommende årene, og vil gi våre fotballfans den ultimate tilgangen til denne svært populære ligaen via TV 2 Premium og TV 2 Sumo, uttalter Olav T. Sandnes.

Overfor TV 2 Nyhetskanalen gjør Sandnes det klart at TV 2 Sporten nå ser frem til å utvikle produktet videre.

– Vi er glade for å kunne vise Premier League de neste årene. Vi har sendt kampene de siste 5-6 årene og vært med på å bygge opp en stor interesse for ligaen. Nå ser vi frem til den neste perioden, sier TV 2-sjefen.

– Hvor viktige er Premier League-rettighetene for TV 2?

– Premier League-rettighetene er viktige i likhet med andre sentrale sportsrettigheter. Slik TV-industrien er blitt så er sportsrettigheter blitt veldig viktige, poengterer han.

– Hva betyr det for seerne at TV 2 har sikret seg rettighetene videre?

– Jeg tror seerne kommer til å være glade. Vi har fått gode tilbakemeldinger på det vi har levert de siste årene, og nå skal vi fortsette å videreutvikle dette og vise at Premier League har sitt hjem på TV 2, sier Sandnes.

TV 2 har hatt Premier League-rettigheter siden 2010, og denne fornyelsen sikrer fansen Premier League frem til 2018/2019 sesongen på TV 2s plattformer.

Fra før har TV 2 rettighetene til å sende fra det ypperste av engelsk fotball ut sesongen 2015/16.