Kritisk Carneiro bryter tausheten: – Jeg ble aldri kontaktet av FA

Chelseas tidligere klubblege Eva Carneiro snakker for første gang om disputten med José Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinhos behandling av Chelseas mangeårige klubblege Eva Carneiro har kapret overskriftene i britisk presse store deler av høsten.

Etter oppgjøret mot Swansea ble Mourinho rasende på klubblegen fordi hun løp ut på banen, og det hele endte med at Carneiro forlot stillingen i London-klubben.

Tilskuer anmeldte Mourinho til FA
I etterkant av episoden ble manager José Mourinho anmeldt til FA av en person blant publikum for å ha snakket med et seksuelt trakasserende språk til Carneiro under oppgjøret.

FA etterforsket saken, men frikjente Mourinho.

I en pressemelding fredag snakker Carneiro for første gang om FAs håndtering av saken. Hun er sterkt kritisk til Det engelske fotballforbundet (FA).

– Jeg ble overrasket over å kun høre at FA etterforsket episode 8. august gjennom media. Ikke på noen som helst tidspunkt ble jeg kontaktet av FA med forespørsel om min versjon. Jeg undrer meg over at dette er den eneste etterforskningen i dette landet hvor høringene fra dem som er involvert ikke er relevant. At en part totalt ignorerer noen av bevisene vil selvsagt påvirke konklusjonen til etterforskningen, sier Eva Carneiro i en pressemelding gjengitt av The Independent.

Verken Chelsea eller FA har foreløpig kommentert den tidligere Chelsea-legens uttalelser.

Mourinho: – En dag skal jeg si alt
Jose Mourinho på sin side var i dårlig humør da han fredag møtte pressen for å snakke om helgens oppgjør mot Southampton.

Chelseas manager hamret løs mot både FA og media på spørsmål om hva han mener om behandlingen Diego Costa har fått de siste ukene.

– En dag skal jeg åpne munnen. En dag, men ikke nå. Ikke på to måneder. Det skal jeg fortsette med. Jeg er stille om det nå. jeg leser og jeg ser, men jeg er stille. Helt stille. Vi kan være her i hele dag. Jeg svarer ikke noe annet enn det. Min tid kommer, sa en kryptisk Mourinho på pressekonferansen.

Nok en gang benyttet han anledningen til å sende et stikk i retning Arsene Wenger og Arsenal.

– Man må snakke om det når man gjør feil. Vet du hva jeg kaller der? Jeg kaller det coaching. Hvis treneren ikke kan trene, hva gjør han da? Hva er en avis der ingen kritiserer noen? Dere kritiserer hele tiden. Alle bortsett fra én, i hvert fall, sa Mourinho, med et klart hint om at Wenger slipper billig unna.

Mener media bare kritiserer
De regjerende seriemesterne har opplevd en svak start på sesongen, noe som har ført til massiv kritikk mot Mourinho.

Det bryr portugiseren seg lite om.

– Vi snakker om det når ting går galt. Jeg har ingen primadonnaer som ikke kan tåle å bli kritisert offentlig. Som i noen aviser, der dere ikke kan kritisere. Det er min verste periode i min karriere, med de verste resultatene. Det er en fantastisk erfaring som jeg gjerne vil avslutte i morgen, men en god erfaring. Det er for sent. Dette burde kommet tidligere i karrieren min, men det hjelper meg å bli bedre nå, fastslo han.