Gerrard måtte tvinge Sturridge til å spille mot Manchester United

– Jeg snakket med de to legene på laget. De bekreftet at Daniel var klar, skriver Liverpool-legenden i ny bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Sturridges første Premier League-scoringer denne sesongen i videovinduet øverst! 

Se Everton-Liverpool søndag 14.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

– Han var nettopp tilbake fra skade, og hadde blitt kastet rett ut på laget. Det var vår tredje kamp for sesongen. Manchester United hjemme. Jeg var alltid desperat etter å spille mot dem, selv om det hadde blitt flere tap enn seirer. Det virket å være annerledes for Daniel Sturridge. 

Ordene stammer fra Steven Gerrards nye selvbiografi, der en av de største Liverpool-legendene gjennom tidene tar for seg livet på og utenfor banen, managere og med-og motspillere han har møtt på i løpet av sin innholdsrike karrière. 

I et utdrag fra boken forteller Gerrard om en hendelse før en kamp mot Manchester United i 2013, der han måtte overbevise angrepsstjernen Daniel Sturridge om å ta del i bataljen.

Etter en skade den engelske landslagsspilleren pådro seg tidligere på året, ble Sturridge kastet ut i spill tidligere enn forventet da Luis Suárez ikke var tilgjengelig grunnet suspensjon.

Legene bekreftet at Sturridge var klar
Før kampen mot daværende United-manager David Moyes' lag, fikk Gerrard inntrykket av at Sturridge ikke ønsket å spille kampen, og at lagkameraten manglet den gløden for spillet som Suárez hadde. 

– Jeg snakket med de to legene på laget, som bekreftet at Daniel var klar for å spille om han ville. Han trengte bare et oppmuntrende dytt i riktig retning. Kampene mot United oppslukte meg, og jeg visste at vi trengte Daniel om vi skulle ha en sjanse på tre poeng, skriver han.

– Til personer som Daniel må man bruke overbevisende og positive ord
Liverpools ubestridte kaptein ville gjøre sitt ytterste for å sikre seg at Sturridge tok del i kampen, og brukte en såkalt «Team Walk» på 15 minutter til å forsøke å overbevise spissen om å spille. 

– Til personer som Daniel må man bruke overbevisende og positive ord. «Kom igjen», «vi trenger deg», osv. Til slutt ga han etter, og sa «Greit. Jeg skal gi det et forsøk», kan man lese i boken.

Nå til dags er det tydelig at Brendan Rodgers har klart å nå ut til Sturridge, som står med to mål på to kamper i årets Premier League. Dette etter å ha kommet tilbake fra flere langvarige skader.

Sturridge spilte for øvrig hele kampen mot Manchester United i 2013 og scoret kampens eneste mål etter fire minutter.

Les også: Tre kamper, tre Sturridge-mål, null baklengs og full pott