Wenger truet med å forlate pressekonferanse

Arsenal-manageren ble forbannet etter spørsmål om Mourinho og keepertabber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal - Manchester United på TV 2 Sport Premium og Sumo søndag kl. 17

Arsene Wenger er i hardt vær etter to tap på rad i Mesterligaen. Null poeng og to kamper mot Bayern München på kalenderen gjør at London-laget har en lang vei å gå for å ta seg videre fra gruppespillet i den prestisjetunge turneringen.

Franskmannen, som også var særdeles oppgitt etter ligatapet mot Chelsea for to uker siden, fikk nok da pressen ville ha hans svar på keepersituasjonen - og på Jose Mourinhos uttalelser om at Wenger er den eneste manageren i England som ikke er truet i jobben.

– Dere mangler kreativitet i engelsk presse. Dere stiller de samme, kjedelige spørsmålene. De er veldig, veldig kjedelige. Jeg ønsker ikke å si mer om dette. Jeg har to verdensklassekeepere i Cech og Ospina. Det er et enkelt valg å velge en av de to. Ikke skriv saker med den historien, da stopper vi pressekonferansen, sa en oppgitt Wenger ifølge The Telegraph.

Og benyttet samtidig anledningen til å sende et stikk i retning Manchester City og Chelsea - to av lagene Wenger tidligere har anklaget for å bruke penger de ikke har gjort seg fortjent til gjennom egne inntekter.

På spørsmål om Louis van Gaals pengebruk denne sommeren, svarte Wenger følgende:

– Manchester United har pengene de har brukt. De er ikke falske. De kommer fra deres egne ressurser. De har retten til å gjøre det.

PRESSET: Arsene Wenger styrer mot tidlig exit i Mesterligaen. Det har fått fansen til å rase. FOTO: GLYN KIRK /
PRESSET: Arsene Wenger styrer mot tidlig exit i Mesterligaen. Det har fått fansen til å rase. FOTO: GLYN KIRK /

Med klare antydninger om at han ikke føler det gjelder for alle toppklubbene i ligaen.

Jose Mourinho irriterte på seg Wenger da han uttalte følgende på en pressekonferanse lengre sør i hovedstaden for en uke siden.

– Kun én manager er ikke under press i dette landet. Steve, Brendan, Pellegrini og jeg er alle under press. Vi kan ikke tape kamper. Jeg har sympati for alle disse, og jeg tror de har sympati for meg, sa Chelsea-sjefen 25. september.

Wenger bekreftet fredag at han aldri vurderte å hente stjerneskuddet Anthony Martial. Til det var prisen for høy.

– Martial var en av spillerne Monaco aldri ønsket å selge, så vi prøvde oss aldri. United tilbydde en helt spesiell mengde penger, sa Wenger.

PS: Arsenal-manageren bekreftet også at midtstopper Laurent Koscielny er skadet og ikke rekker kampen mot United i helgen.