Mini mener Molde og RBK hadde for stor respekt for motstanderne

– Når man har slått Fenerbahce borte, så skal ikke Molde ha for stor respekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Dnipro 0-1 Molde - Ajax 1-1

Molde rystet Ajax og holdt nederlenderne til uavgjort på hjemmebane i torsdagens Europaliga-oppgjør. Det betyr at Tippeliga-laget fortsatt topper gruppen, som også inneholder sterke lag som Fenerbahce og Celtic.

Se Mini oppsummere Moldes og Rosenborgs innsats i Europa i Sportsnyhetene øverst i saken!

– Kunne ha vunnet om de var litt heldig

TV 2s fotballekspert Mini er imponert over det Molde har prestert i årets Europaliga, men hjemme mot Ajax mener han at laget var noe heldig som fikk ett poeng. Mini mener at Ajax var nærmest tre poeng på Aker Stadion.

– Ja forsåvidt, for de var så mye bedre i første omgang enn Molde og da trodde vi at vi skulle få et slikt oppgjør som vi fryktet at Molde skulle bli liggende bakpå og Ajax skulle styre, forklarer Mini til TV 2.

– Når en tar med det siste kvarteret etter at Toivio skjøt i stangen på frisparket, så var Molde absolutt med og hadde gode muligheter. Hadde dem vært litt heldig så kunne de ha vunnet, fortsetter Mini.

Molde skal ikke ha for stor respekt

Fotballeksperten mener at Ethan Horvath stod en glimrende kamp og at han hindret flere Ajax-mål. Selv om Ajax skapte flere store sjanser poengterer Mini at også Molde kunne stukket av med seieren om de hadde hatt litt flaks.

– Det var litt overraskende dårlig at de slapp til Ajax på så mange sjanser. Ser du på noen av sjansene så er hele Molde-laget på plass, de ligger der de skal ligge. Men likevel så kommer Ajax til de enorme mulighetene. Da skal Molde være kjempeglad for at de har Horvath, utdyper Mini.

– Molde fikk etterhvert noen gode overganger, men de var ikke nok med fremover når de fikk muligheten til det. Mot slutten av kampen fikk de flyttet opp fem/seks mann. Det var akkurat som om de fikk litt mer troen etter stolpeskuddet.

Mini synes at Molde kunne vist litt mindre respekt for Ajax etter borteseieren mot Fenerbahce.

– Muligheten var der for Molde og en kan si at Ajax er et topplag, men på hjemmebane skal man ha en mulighet. Når man har slått Fenerbahce borte, så skal ikke Molde ha for stor respekt, forklarer Mini.

De fikk litt overdreven respekt

For Rosenborg ble det en nedtur hjemme mot Dnipro. Etter å ha truffet tverrliggeren i andre omgang scoret Dnipro i angrepet etterpå. Det endte med et 0-1 tap.

Mini er kritisk til inngangen til kampen for trønderne og mener de var litt for defensive i tankegangen. 

– De hadde en enorm mulighet, men det skal sies at det var den første muligheten til Rosenborg i kampen og det er langt ut i andre omgang. Du hørte på Kåre Ingebrigtsen før kampen at de skulle være litt mer forsiktig enn det som er normalt. De fikk litt overdreven respekt, for det vi så torsdag på Lerkendal var et ukrainsk lag som kom og var fornøyd med ett poeng, sier TV 2s fotballekspert.

– Det var litt stillestående og det var ingen som turte å prøve på noe. Det ble litt sånn at de skulle ligge bakpå og kjøre kontringer på Dnipro. Så viste det seg at Dnipro ikke kom frem i banen og at de er fornøyd.

Rosenborg maktet ikke å snu det

Mini savnet en alternativ plan fra Rosenborgs benk.

– Da hadde ikke Rosenborg en annen plan. De hadde snakket for mye om det at de må være forsiktig siden de er gode på overganger, vi må ikke miste ballen og utnytte overganger. Så ble ikke kampbildet slik og Rosenborg klarte ikke å snu det, fortsetter Mini.

Selv om Dnipro spile finalen i Europaligaen i fjor synes ikke fotballeksperten at Rosenborg skal være fornøyd med prestasjonen og resultatet. 

– Den tiden er forbi at Rosenborg skal sitte på Lerkendal og være fornøyd med et tap. Jeg snakket med Kåre Ingebrigtsen etter kampen i går og de er skuffet over hvordan kampen ble. Det ser vi på alle spillerne også at det Rosenborg presterte ute på Lerkendal i går var for dårlig, avslutter Mini.