To personer ble kjørt til sykehus etter hundeangrepet på Elverum skysstasjon torsdag kveld.

BLE AVLIVET: Poltiet og Viltnemda avlivet rottweileren etter at den hadde bitt to personer. FOTO: PETER MIKKLESON / TIPS@TV2.NO
BLE AVLIVET: Poltiet og Viltnemda avlivet rottweileren etter at den hadde bitt to personer. FOTO: PETER MIKKLESON / TIPS@TV2.NO

Politiet forteller til TV 2 at hundens eier fikk et illebefinnende og mistet hundebåndet. Da en mann kom til for å hjelpe hundeeieren, gikk hunden til angrep. Deretter bet hunden som var en blanding mellom rottweiler og dobbermann, en kvinne som kom for å hjelpe.

Hardt skadd

Ifølge vitner var kvinnen blodig på både armer og ben. Begge de skadde ble tatt med i ambulanse til Sykehuset Innlandet på Elverum. 

– Kvinnen er hardt skadd og må opereres. Hun har store riveskader i begge hendene. Mannen er lettere skadet, opplyser operasjonsleder Kjartan Waage ved Hedmark politidistrikt til TV 2.

Eier samtykket

Da politiet kom til stedet stod hunden bundet. Hunden var meget aggressiv, skriver politiet i en pressemelding.

– Fire personer hadde klart å få kontroll på hunden og bundet den fast, men den roet seg først da den fikk bedøvelsesmiddel gjemt i en pølse, forteller Waage.

Området ble sperret av og klokken 19.40 ble hunden avlivet. Eieren skal ha forklart til politiet at hunden var farlig og han samtykket til at hunden skulle avlives.

Politiet oppretter sak og vil avhøre de involverte personene og vitner til hendelsen.

Oppdatering fra Sykehuset Innlandet fredag ettermiddag: Kvinnen er fortsatt innlagt på sykehuset i Elverum og blir behandlet for flere bittskader i begge armene. Det blir vurdert om hun trenger operasjon.

– Hun har stygge bittskader i begge armene- Det er for tidlig å si om de blir varige, sier kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug ved sykehuset Innlandet til TV 2.

 

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK