FRYKTER ARSENAL: Manchester Uniteds manager Louis van Gaal møtte pressen torsdag for å snakke om Arsenal-kampen.AFP PHOTO / PAUL ELLIS FOTO: PAUL ELLIS /
FRYKTER ARSENAL: Manchester Uniteds manager Louis van Gaal møtte pressen torsdag for å snakke om Arsenal-kampen.AFP PHOTO / PAUL ELLIS FOTO: PAUL ELLIS /

Van Gaal: – Arsenal er det taktisk og teknisk beste laget i ligaen

Louis van Gaal frykter det verste på Emirates.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Everton – Liverpool og Arsenal – Manchester United på TV 2 Premium og TV 2 Sumo søndag fra kl. 14.30

Manchester United topper for øyeblikket Premier League og vant onsdag 2-1 over Wolfsburg i Mesterligaens gruppespill.

Men selv om Manchester United ser ut til å nærme seg storformen, frykter manager Louis van Gaal det verste i søndagens TV 2 Premium-sendte storkamp mot Arsenal på Emirates.

– Taktisk og teknisk det beste laget
Van Gaal mener nemlig at Arsene Wengers menn er Premier Leagues beste lag.

– Arsenal er taktisk og teknisk sett det beste laget i Premier League, fastslo nederlenderen på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Arsenal tapte 2-3 mot Omar Elabdellaoui og Olympiakos i Mesterligaen tidligere denne uken. Det påvirker ikke van Gaals forberedelser til oppgjøret på Emirates.

– Vi er fornøyd med vårt resultat, men Arsenal har vist at de kan slå tilbake etter et nederlag. Det har de vist en rekke ganger, poengterte van Gaal, ifølge Manchester Uniteds hjemmesider.

– Når det er sagt, så har Arsenal ikke vunnet så mange kamper de ville ønsket denne sesongen, så de vil garantert forbedre seg, la han til.

– Vanskelige forberedelser
Etter seieren mot Wolfsburg klaget en rekke av Manchester Uniteds spillere på at de var slitne etter et tøft kampprogram. Van Gaal innrømmer at spillerne begynner å merke kjøret.

– Løsningen er restitusjon, restitusjon og restitusjon. Men derfor er det vanskelig å forberede seg til kampen mot Arsenal. Vi må vente å se på rapporten fra min fysiske trener om hvordan tilstanden er, varslet van Gaal.

Det er 19 år siden Arsene Wenger overtok Arsenal, mens van Gaal har vært innom en rekke klubber i løpet av sin karriere. 

Angrer ikke på klubbvalgene
Den tidligere landslagsjefen til Nederland angrer imidlertid ikke på at han var lengre i én og samme klubb.

– Jeg har vært heldig og fått muligheten til å oppnå mine ambisjoner i mange forskjellige klubber. Men jeg var i Ajax i åtte år på rad. Det er var en lang periode med tanke på den posisjonen jeg hadde i klubben, oppsummerte han.