FERDIG: Henning Bergs eventyr i Legia Warszawa er over. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
FERDIG: Henning Bergs eventyr i Legia Warszawa er over. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Bekreftet: Berg ferdig i Legia Warszawa

Henning Berg fikk sparken i Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henning Bergs eventyr i Polen er over etter å ha fått sparken i Legia Warszawa.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider søndag kveld.

– Vi ønsker å takke Henning Berg for alt han har gjort for Legia og ønsker ham alt det beste i sin videre karriere, sier styreleder Bogusław Leśnodorski i en pressemelding.

– Med Henning Berg som manager vant Legia den polske serien i 2014 og cupen i 2015. Klubben deltok også i Europaligaen. Vi skilles som venner, og og vi vil huske de gode resultatene vi oppnådde i Europa, sier han videre.

Klubben opplyser at Bergs assistenttrenere Pål Arne Johansen og Kazimierz Sokołowski, samt den fysiske treneren Geir Kasene, også må forlate sine stillinger.

Erstattes av russer
Legia vil i løpet av kort tid presentere sitt nye trenerteam. Russeren Stanislav Tsjertsjesov overtar trolig jobben. Han er ansett som en beinhard leder og av flere kalt en «diktator».

Berg-sparkingen lå i kortene et par uker. Legia har ikke startet sesongen særlig bra, verken hjemme eller i europaligaen. 

Ifølge kjennere av polsk fotball skal store deler av den fanatiske Legia-fansen ha gått mot Berg den siste tiden.

Berg ledet Blackburn i vel 50 dager i 2012. Han ble sparket etter svake resultater og fikk med seg en fallskjerm på cirka 18 millioner kroner

Berg: – Jeg takler dette
Tidligere søndag innrømmet Henning Berg at han trolig måtte forlate stillingen som hovedtrener i Legia. 

Legias 2-2-oppgjør borte mot nestjumbo Górnik Zabrze ble Bergs siste i sjefsstolen.

– Jeg takler dette. Jeg har 20 år i toppfotballen bak meg, men det er verre for unge spillere med press og spekulasjoner. Derfor var søndagens kamp spesiell.

– Hvis vi (helnorsk trenerteam) må gå, så er det mye bedre å gjøre det nå etter at vi har gjort det bra enn om vi hadde mislyktes. Vi har tross alt vunnet serie og cup og vunnet gruppespillet i europaligaen, sier Berg.

Slik var Henning Bergs Legia-eventyr
Det var vinteren 2014 at Henning Berg ble ansatt som trener for Legia Warszawa. Nordmannen etterfulgte polske Jan Urban og vant den polske serien allerede på første forsøk samme vår.

Etter sommeren skulle Berg prøve seg i Mesterligaen med laget sitt. Det gikk veldig bra og Legia Warszawa slo ut Celtic i kvalifiseringen. Men en tabbe gjorde at Legia-spiller Bartosz Bereszynski var ikke spilleberettiget, og ble tilslutt ble laget kastet ut av Mesterligaen

Dermed ble det spill i Europaligaen for polakkene. Det endte med tap for Ajax i 16-delsfinalen. Likevel fikk nordmannen fornyet kontrakten til sommeren 2018, selv om nordmannen hadde over et år igjen av den daværende kontrakten.

Det ble en nedtur for Berg i serien samme sesong. Laget endte på andreplass ett poeng bak Lech Poznan. Men Berg ledet laget til seier i den polske cupen.

Andreplassen i serien betyr at Legia befinner seg i Europaligaen også i år. Der er de i gruppe med Napoli, Midtjylland og Club Brugge. I første kamp ble det et 0-1 tap for danskene på bortebane.