UNDER PRESS: Henning Berg er under press og kan fort være ferdig som trener i Legia Warzawa. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
UNDER PRESS: Henning Berg er under press og kan fort være ferdig som trener i Legia Warzawa. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

– Berg kan få sparken innen få dager

Den polske avisen Przeglad Sportowy mener Henning Bergs dager som trener i Legia Warszawa kan være over innen få dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henning Berg er under et kraftig press i Legia Warszawa.

Klubben ligger på tredjeplass i ligaen noe som ser ut til å ikke være godt nok for polakkene. Legia Warszawa er åtte poeng bak lederlaget Piast Gliwice ti kamper ut i sesongen.

Ifølge den polske sportsavisen Przeglad Sportowy kan nordmannens avskjedigelse skje innen få dager. Til NTB sier kilder i Przeglad Sportowy at avgjørelsen kan bli offentliggjort fredag formiddag eller etter kampen mot Górnik Zabrze søndag. 

På onsdagens pressekonferanse før Europaliga-oppgjøret mot Napoli kommenterte den norske treneren ryktene om at han kan bli erstattet.

– Jeg er ikke dum eller naiv. Til det har jeg vært for lenge med i fotballen, men jeg har ikke fått noen signaler om at de to kampene kommer til å bli mine siste her, sa treneren.

– Jeg må bare leve med spekulasjonene. Noe annet kan jeg ikke gjøre, fortsatte Berg.

Torsdag kan det være at den russiske treneren Stanislav Tsjertsjesov sitter på tribunen under kampen mot Napoli. Dermed er det lite som tyder på at et godt resultat mot italienerne vil redde Berg fra sparken. Tsjertsjesov er nemlig pekt ut som Bergs erstatter.

Den norske treneren mener at fokuset bør være på kampen mot Napoli.

– Det blir en stor dag for Legia og det bør vel hovedbudskapet være, forklarte Berg.

I vinter forlenget klubben kontrakten med nordmannen ett år før den gamle gikk ut. Det betyr at Berg har kontrakt med den polske klubben til sommeren 2018.

Nordmannen vant ligaen 2013/14 med Legia Warszawa og vant cupen forrige sesong. Berg har vært trener i den polske klubben siden vinteren 2014.