VILLE FÅTT PLASS: Paul Scholes mener det kun er Sergio Aguero som ville fått plass på Barcelona, Real Madrid eller Bayern Munchen. Foto: Montasje/Scanpix.
VILLE FÅTT PLASS: Paul Scholes mener det kun er Sergio Aguero som ville fått plass på Barcelona, Real Madrid eller Bayern Munchen. Foto: Montasje/Scanpix.

Manchester United-legende kritiserer klubbene i Premier League

Paul Scholes mener kun én Premier League-spiller ville kommet inn på Real Madrid, Barcelona eller Bayern Munchen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årets Mesterliga-start har ikke vært den beste for de engelske lagene.

I den første runden var det bare Chelsea som maktet å vinne mot Maccabi Tel Aviv, mens Manchester United, Arsenal og Manchester City tapte for henholdsvis PSV, Dinamo Zagreb og Juventus.

Denne uken ble det et nytt tap for Arsenal mot Olympiakos, mens Chelsea tapte for Porto.

– Har ikke de beste spillerne

Selv om de to Manchester-klubbene rettet opp noe av inntrykket onsdag med seier over Wolfsburg og Borussia Mönchengladbach, er Manchester United-legenden Paul Scholes kritisk til kvaliteten på spillerne i Premier League. 

Under Mesterliga-sendingen til BT Sports gikk Scholes hardt ut mot klubbene og det han mener er manglende kvalitet. Den tidligere midtbanespilleren mener det er en enkel forklaring på hvorfor klubbene sliter i Europa.

Scholes mener klubbene ikke klarer å hente de beste spillerne.

– Hvis du ser på kvaliteten på spillerne som kommer til England, så synes jeg at vi ikke har de beste spillerne i Europa eller verden, sa den tidligere Manchester United-spilleren.

Kun én spiller ville fått plass i toppklubbene

Scholes mener at flere klubber nedover på kontinentet ligger foran de engelske klubbene i kvalitet.

– De beste spillerne er i Real Madrid, Barcelona og Bayern Munchen. På nivået under de tror jeg Paris Saint-Germain og Juventus er. Under der igjen kommer de engelske klubbene, utdyper den tidligere midtbanespilleren.

– Jeg synes egentlig ikke det er en overraskelse. Når du tenker på kvaliteten spillerne som er her har, tror du at noen av spillerne i toppklubbene ville kommet inn i et Barcelona-lag? Jeg tviler på det. De ville ikke kommet inn på Real Madrid eller Bayern Munchen heller, fortsatte Scholes.

Han mener det kun er én spiller som ville kommet inn på topplagene i Europa.

– Kanskje Sergio Agüero er unntaket, avsluttet Scholes.