Slik kjører de søndagstur på Island

Når vi fyller termosen og ryggsekken – så fyller islendingene bensintanken.

Islendingene har som oss - mye og flott natur. Men men mange drar på tur på en litt annen måte enn oss.
Islendingene har som oss - mye og flott natur. Men men mange drar på tur på en litt annen måte enn oss.

Både nordmenn og islendinger er velsignet med mye og ikke minst spektakulær natur.

Vi nordmenn er da også glade i å dra på tur, ut i Guds frie natur. Det samme er man også på Island, men ofte på en litt annen måte enn oss.

For når vi fyller kaffetermosen og smører matpakke for en tur i skogen, så har sagafolket i vest en litt annen vri.

De fyller ikke opp termosen, men bensintanken. For der vi ofte trasker og går til fots eller på ski og fryser på fingre og tær, så setter de på varmeapparatet og kjører seg en tur i stedet. 

Denne testet vi på Island: 

Må ha grov redskap

Veldig mange har tilgang på en såkalt ”Super-jeep” En doning med firehjulsdrift, men med større hjul, hevesett og utbygde skjermer. Ofte også videre modifisert for ekstrem framkommelighet. Slike biler er like vanlig de borte som en bil med ski på taket her hjemme.

Mange av veiene på Island er faktisk av en slik karakter at man MÅ ha firehjulsdrift for å i det hele tatt komme fram. Ofte går helgeturene til snø eller isbreer. Eller over de mange endeløse slettene med mørk lavastein og grus. Kanskje inn til en varm kilde hvor man benytter anledningen til et å få seg ett helsebringende bad, selv om det lukter både råtne egg og promp av vannet.

Paradokset for islendinger på badetur er ikke at vannet er for kaldt, men ofte for varmt, yil å bade i...

Eller kanskje tar de de bare tar en tur ut i svarte natta for å se på det fantastiske nordlyset som ofte spiller sitt fantastiske spill på nattehimmelen. 

Dette er bilen Nansen og Amundsen skulle hatt

Under vårt nylige besøk på øya passet vi på å få tatt noen bilder av nettopp noen slike typiske tur-biler vi tilfeldig passerte på vår vei.

Her er noen få smakebiter på hva vi kom over: 

Enkelt og greit: De skal lage verdens beste offroader!