Se Sportsnyhetene her:

Småsyk Ronaldo senket Malmö med sin 500. og 501. scoring

Cristiano Ronaldo tangerte samtidig Real Madrid-legenden Raúl.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se scoringene fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Malmö - Real Madrid 0-2:

Real Madrid hadde som ventet god kontroll borte mot Åge Hareides Malmö og vant 2-0 i sesongens andre gruppespillkamp i Mesterligaen.

Cristiano Ronaldo ble som vanlig den store Madrid-helten og sto bak begge scoringene som sikret alle tre poengene med hjem til den spanske hovedstaden.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Scoring nummer 500 og 501

Portugiseren brukte drøyt halvtimen på å knekke Malmös forsvarskode og sendte gjestene i ledelsen. Real Madrid rullet opp en overgang og Ronaldo spilt fri av Isco. Superstjernen var iskald alene mot MFF-keeper Johan Wiland og sendte ballen rett i mål.

Scoringen var en svært spesiell milepæl for Ronaldo. Nettkjenningen var nemlig hans 500. seniorscoring i karrièren, og det i løpet av 753 kamper. I tillegg var det hans 66. Mesterliga-scoring for Real Madrid.

På overtid fulgte Ronaldo opp med scoring nummer to, etter pasning fra Lucas Vázquez.

Scoringen var forsåvidt ganske enkel til Ronaldo å være, men markerte også den en milepæl. Nettsusen var nemlig hans scoring nummer 323 for Real Madrid, og en tangering av den levende legenden Raúl klubbrekord.

Ronaldo: – Lykkelig og stolt

Etter kampen smilte Ronaldo naturlig nok svært bredt.

– Det er en fantastisk prestasjon. Jeg er så lykkelig og stolt over å ha denne rekorden. Det føles fantastisk. Men det viktigste var at vi vant kampen. Nå har vi seks poeng og topper gruppa, sier han til svensk TV 3.

– Vi visste det ville bli en tøff kamp her. Banen er ganske liten. Men vi spilte bra og jeg er glad for at vi vant, sier Ronaldo.

Men at Ronaldo skulle bli kampens «lirarere» var ikke gitt på forhånd. I hvert fall ikke hvis man skal bedømme den trøblete oppladningen til kampen som portugiseren hadde.

I et intervju med svenske Viasat før kampen innrømmet nemlig Ronaldo at han har slitt med sykdomsplager siden ankomsten til Sverige. Ryktene om Ronaldos sykdomsplager hadde da gått en stund blant journalistene som fulgte oppladningen.

– Jeg drakk noe merkelig, men jeg føler meg bedre nå, sa han, ifølge Expressen.

Real Madrid eide kampen

Hverken Ronaldo, eller noen andre av Real Madrid-spillerne, viste imidlertid tegn til sykdom på Swedbank Stadion onsdag kveld. 

Gjestene fra Spania tok kommandoen fra start og formelig eide ballen den 1. omgangen. 

Ronaldo hadde sin første sjansen med et skudd like utenfor etter 17 minutter, før scoringen satt vel 13 minutter etter.

Tre minutter før pause var Dani Carvajal svært nær 2-0 med et volleyskudd, men forsøket gikk rett i tverrliggeren.

Da lagene gikk til pause viste statistikken at Real Madrid hadde hatt ballen i hele tre fjerdedeler av tiden. I tillegg traff de med over 600 pasninger, mens Malmö hadde såvidt over 60.

I 2. omgang var ikke Real Madrid-dominansen like overveldende, men de mørkeblåkledde hadde likevel full kontroll.

Den første store muligheten kom da Mateo Kovacic banket ballen like utenfor stolpen i det 52. minutt. 

Malmö spilte seg likevel mer inn i kampen og rullet opp noen gode muligheter. Spesielt Markus Rosenbergs enorme sjanse like utenfor i det 74. minutt hadde fortjent en bedre skjebne. Og på stillingen 0-1 til Real Madrid kunne den også endret kampbildet totalt.

Malmö-spiller ble utvist

I stedet ble oppgaven for Hareides menn ble hakket vanskeligere da Yoshimar Yotún ble utvist – etter sitt andre gule kort – i det 78. minutt.

Da var bordet tilnærmet ferdig dekket for Real Madrid og Ronaldo fikk både rom og anledning til å sette inn 2-0 på overtid.

MFF-trener Åge Hareide var skuffet etter kampslutt.

– Vi hadde sjansen til å utligne. Det kjennes nære, men likevel så fjernt, sier han til Viasat.

Hareide ser uansett fremover og forbi gruppespillet i Mesterligaen nå.

– Det er nå de viktige kampene kommer, i kampen om plass i Europaligaen. Vi er foran Sjakhtar (Donetsk) på målforskjell, men vi kan ikke basere oss på å havne foran dem slik, sier Hareide.

Seieren sørger for at Real Madrid topper gruppe A med full pott etter to kamper. Det samme har PSG, men franskmennene ligger bak på målforskjell.

Malmö innehar 3. plassen, men har foreløpig null uttelling og 0-4 i målforskjell.

PS! Jo Inge Berget startet kampen for Malmö, mens Magnus Wolff Eikrem ble byttet inn id et 67. minutt. Andreas Vindheim var ubenyttet reserve på den lyseblå benken.