FÅR IKKE SJANSEN NÅ: Andreas Martinsen må belage seg på AHL-spill den første tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FÅR IKKE SJANSEN NÅ: Andreas Martinsen må belage seg på AHL-spill den første tiden. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Martinsen sendes ned fra NHL

– Det er kjipt, sier den norske landslagsspilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Andreas Martinsen fikk onsdag den tøffe beskjeden om at han må ta turen ned fra NHL-klubben Colorado Avalance og til AHL-farmerklubben San Antonio Rampage, skriver Nettavisen.

– Det var kjipt selvfølgelig, men de sa jeg hadde bevist at jeg har det som trengs for å spille i NHL. Men at jeg bare trenger litt tid på å bli vant til hockeyen her. Så er bare å kjøre på, spille på meg selvtillit og sørge for at jeg blir den første de kaller opp, sier han til nettstedet.

Martinsen meldte overgang til Avalance tidligere i sommer etter solid spill for tyske Düsseldorfer EG.

25-åringen har fått en del spilletid i sesongoppkjøringen, men må altså foreløpig vente på sine første NHL-minutter. Martinsen kan imidlertid bli sendt opp til NHL-spill når som helst, ettersom han har en såkalt toveiskontrakt med Denver-klubben.

Den sterke forwarden er  – foruten NY Rangers-stjernen Mats Zuccarello Aasen – den eneste nordmannen med NHL-kontrakt denne sesongen.

Martinsen innrømmet overfor TV 2 at flere NHL-klubben hadde vært på tråden i vår, men valget falt til slutt på drømmeklubben fra Colorado.

TV 2s ishockeyekspert Bjørn Kr. Erevik antydet allerede da at AHL-spill var det mest sannsynlige.

– Spørsmålet er hva som er lagets plan med ham. Han må nok starte sesongen i AHL, men det er vanskelig å spå hvor nære han er og når han får spille i NHL. Man skal være på rett sted til rett tid, sa Erevik.

Tidligere NHL-spiller Ole-Kristian Tollefsen var på sin side skråsikker på at Martinsen er moden for NHL.

– Ja, absolutt. Fysikken hans er enorm. Han har et grunnlag som er helt enormt. Han kan spille mot store og sterke spillere, og er også bra på skøyter. Han har utviklet seg veldig de to siste årene, sa nesbuen, med en fortid i blant annet Columbus Blue Jackets, i vår.