Supersøndag fra Fotball-Europa: – Dette er en helt nydelig bukett

Akkurat denne helgen finnes det gode argumenter for å droppe søndagsturen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton-Liverpool og Arsenal-Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag fra klokken 14.30. Skaff deg tilgang her!

Hvis det er én fotballsøndag man bør prioritere i løpet av sesongen, så er det antakeligvis denne.

Godbitene står nemlig i kø gjennom hele dagen. Dessverre er de tidvis også stablet oppå hverandre:

– Det er nesten synd, for man vil jo gjerne få med seg så mye som overhodet mulig, sier C Mores ekspert Petter Veland når han kaster blikket på følgende tidslinje:

  • 14.30: Everton-Liverpool
  • 14.30: Ajax-PSV
  • 17.00: Arsenal-Manchester United
  • 17.30: Bayern München-Borussia Dortmund
  • 20.30: Atlético Madrid-Real Madrid
  • 20.45: Milan-Napoli
  • 21.00: PSG-Marseille

I tillegg er det også full runde i Tippeligaen og OBOS-ligaen.

Åpner med Merseyside-derby

Fotballfesten starter 14.30 med Merseyside-derbyet og det klassiske oppgjøret mellom Ajax og PSV. To kamper der prestisjen internt er enorm.

Everton-Liverpool kan meget vel bli søndagens heteste oppgjør. Ingen kamp i Premier League har nemlig produsert flere røde kort enn Merseyside-derbyet.

– Styrkeforholdet på Merseyside er bortimot helt jevnet ut. Denne betyr enormt mye for de involverte, og trolig mest for Everton, men kvalitetsmessig er ikke dette det beste vi får denne søndagen, sier TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Petter Veland tenker i samme bane:

– Everton-Liverpool har byelementet og historikken, men rent kvalitativt er den ganske langt ned på denne nydelige buketten av fotballkamper. Jeg håper i det minste på et større 13/14-preg enn 14/15-preg på underholdningen, sier han.

Hva så med Ajax-PSV?

– Dette oppgjøret er vel noe av det heteste man finner i nord-Europa, men det er vel samtidig også mer kjent for hatske fans enn for kvaliteten, sier Møller.

– Uhyre viktig for Wenger

Etter «lett» oppvarming fra Merseyside og Amsterdam braker det løs i London. Arsenal møter Manchester United, der hardt pressede Arsène Wenger trenger et resultat.

– Dette er den klart største kampen fra England denne helgen, både med hensyn til kvalitet, historie og betydningen her og nå. Den er aller viktigst for Arsenal og Arsène Wenger. Arsenal - Manchester United er rett og slett en utrolig viktig kamp, sier Møller.

Etter et nytt tap i Champions League og noe varierende resultater i Premier League, er nemlig presset på Wenger tilbake for fullt. Veland er bekymret for at kampen er så viktig, særlig for Arsenal, at det kan gå utover underholdningsverdien.

– Selv om «Vieira-Keane»-rivaleriet har lagt seg, er det fortsatt mye som står på spill. At elleve av de tolv siste kampene har hatt maksimalt tre scoringer legger dog et lite lokk på forventningene. Samtidig er det kanskje nå det smeller?, undrer Veland.

Tysk storkamp

En halvtime etter kampstart på Emirates braker det løs på Allianz Arena med toppoppgjør fra Bundesligaen. 

– Bayern har ikke tapt på høsten i Bundesligaen så lenge Guardiola har vært manager. De har vunnet alle kampene på Allianz og høsten 2014 slapp de inn kun fire mål før jul i Bundesligaen. Tuchel har et vanskelig utgangspunkt her, bemerker Eurosports Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

– Her har vi oppskriften på en fin kamp, sier Veland.

– Bayern og Dortmund har tatt til sammen 38 av 42 poeng og presset ligger på gjestene, som ligger fire poeng bak.

Sundet er uhyre spent på hvordan gjestene legger opp kampplanen. Vil de prøve å holde på ballen eller blir det en mer «destruktiv» inngang til kampen?

– Jeg gleder meg rett og slett veldig til å se hvordan Tuchel løser dette. Dortmund har blitt et mye mer ballbesittende lag under hans ledelse, men på bortebane mot Bayern tilsier all fornuft at det vil være smartest å ligge lavt. Tuchel kan finne på å gjøre noe smart her, spår han.

«Lett» nedjogging fra sør-Europa

Etter toppoppgjørene fra England og Tyskland oppstår det en middagspause fra 19.30 til 20.30.

Deretter blir det Madrid-derby fra Spania, «Le Classique» fra Frankrike og nord mot sør i Italia.

– Madrid-derbyet er litt som Bayern-Dortmund. Er det ikke kapital mot utvikling det heter på norsk, da?, flirer Sundet.

– Subjektive meg vil hevde at Atlético Madrid-Real Madrid er rosinen i pølsa! «Underdogen» spiller på hjemmebane og forrige sesongs oppgjør sendte sjokkbølger gjennom Europa (4-0). Lagene eliminerte hverandre fra Champions League og Copa del Rey forrige sesong og vi får reprisen av CL-finalen for under halvannet år siden. Spørsmålstegn rundt Bale, Ramos, James og Pepe i forkant, og første møte mellom Simeone og Benítez. Game on!, sier Veland.

Simen Stamsø Møller holder Napoli som favoritter før oppgjøret mot Milan.

– De har plutselig sett veldig bra ut, men det er egentlig ikke så veldig overraskende. De har en del gode spillere som ikke helt har fått ting til å klaffe tidligere. Jeg blir aldri helt klok på Milan og tror Napoli tar denne.

Om PSG-Marseille, også kjent som «klassikeren», har han følgende å si:

– Oi. Her blir det røde kort. Dette er en kamp jeg nyter skikkelig, for den betyr så enormt mye for begge lagene. PSG skal være klart bedre, men jeg tror Marseille kan gjøre kampen jevn på ren vilje. 

Og deretter er det egentlig bare å finne sengen.