Da Ronny (27) skulle bli pappa, ga han opp livet som narkoman

Nå tar han et oppgjør med fortiden i standup-showet «Sorry, mamma!»

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ronny Torsteinsen vokser opp i Trondheim og flytter til Stjørdal på slutten av barneskolen. Allerede i tenårene begynner han med vinningsforbrytelser og narkotika. 

– Jeg var på en fest da varene bare kom på bordet. Det var helt naturlig. Ingen la merke til om jeg hadde gjort det før. Det ble bare sånn, sier Ronny om hvordan det hele startet. 

Ville ut

I flere år ruser han seg på tunge narkotiske stoffer. Henger med feil folk. Leter etter grunner til å slutte, uten å finne dem.

– Livet besto i å ruse seg og lyve til alle rundt og bare låse seg inne og være alene. Det var bare mørkt og trist og så patetisk som det høres ut som, sier Ronny til God morgen Norge.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst.

Så kommer beskjeden som skal endre alt. 

Ronny er 22 år og fremdeles på søken etter en vei ut. Sønnen som skal komme blir den store redningen. 

– Det var første tanken. Nå må jeg ringe de jeg har uoppgjort business med og bare slutte på dagen, smiler Ronny. 

Gikk på en smell

Og Ronny gjør nettopp det. Forestiller seg fremtiden, hvordan alt skal bli fint, hvordan han skal bli som far.

– I starten gikk det bra. Jeg så meg selv som en superpappa som kunne gjøre alt for sønnen min. Men så snart jeg fikk et tegn på at jeg ikke passet i den vanlige verdenen, gikk jeg på en smell, sier han.

Ronny forsøker å gjøre ende på alt, og er bare minutter unna å lykkes. Han får hjelp hos profesjonelle, og finner sakte tilbake til tanken om å bli en god far. 

Til mamma

I dag er Ronny helt rusfri. Han har delt omsorg for sønnen på fem. Og han har et standup-show som snart skal ha premiere i Trondheim.

– Showet er dedikert til mamma. Jeg er litt mammadalt, sier Ronny.

Han forteller at mammaens mann gikk bort da han var tre, og at båndet til moren alltid har vært sterkt. At hun har vært både mamma og pappa for ham.

– Da dette med rusmisbruk og småkriminalitet kom opp, såret jeg henne veldig, sier han. 

Forestillingen «Sorry, mamma!» er et oppgjør med fortid og med dårlig samvittighet. Ronny tror showet vil gjøre godt for både ham og publikum. 

– Gråt og latter sitter veldig nære. Sammen med publikum kan jeg grave meg ned og kjenne at det er vondt, og så komme med en vits rett etterpå. Få latteren ut, kjenne at man kan slappe av med det, avslutter Ronny.