Betalte for luksushotell – fikk skitten leilighet

Selskapet The Beach Party lokker til seg ungdommer ved å reklamere med luksushotell og store fester, men det var ikke dette som møtte jentegjengen fra Bergen da de kom til Rhodos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da jentegjengen på fem fra Bergen skulle bestille sommerens sydentur, kom de over selskapet The Beach Party. På nettsiden til selskapet var det bilder av luksushotell, og det ble reklamert for aktivitetsbånd der det skulle være inkludert store fester og mange rabatter.

Jentene syntes hotellet så veldig bra ut og ble fristet av alt som skulle være inkludert i båndene.

– Vi tenkte at vi kanskje til og med ville spare litt penger ved å kjøpe dette båndet, forteller Åse Korneliussen Lædre.

Jentene booket både bosted og aktivitetsbånd gjennom selskapet, og betalte til sammen nesten 30 000 kroner.

Oppgradert til suite

Nesten en uke før avreise fikk jentene en e-post fra selskapet med beskjed om at de var blitt oppgradert til suite. Her skulle det også være takterrasse med relax-avdeling og Jacuzzi.

– Vi ble glad for denne oppgraderingen, og tenkte at dette kommer til å bli konge, sier Iselin Arnesen.

Men da jentene kom til Rhodos og sjekket inn, var det ikke en oppgradering de følte de hadde fått.

– Vi trodde vi skulle få bo på et veldig fint hotell, men leiligheten var skitten og det var en veldig dårlig standard, forteller Åse.

– Vi ble sjokkert, sier Iselin.

Jentene ga da beskjed til selskapet om at dette ikke det de var blitt lovet på forhånd.

FALSKE LØFTER: Jentene trodde de skulle bo på et veldig fint hotell, men leiligheten var skitten og hadde dårlig standard. FOTO: TV 2 Hjelper deg / TV 2
FALSKE LØFTER: Jentene trodde de skulle bo på et veldig fint hotell, men leiligheten var skitten og hadde dårlig standard. FOTO: TV 2 Hjelper deg / TV 2

Flyttet til et annet hotell

Jentene, som hadde betalt nesten 30 000 kroner for bosted og aktivitetsbånd, fikk et tilbud på cirka 5 500 kroner fra selskapet. Dette takket de nei til. Etter mindre enn to dager valgte de å flytte ut av leilighetskomplekset til The Beach Party. De syntes det var for skittent og ekkelt til å bli boende.

– Vi gikk rundt og lette og fant et nytt hotell, og betalte for det av egen lomme, forteller Julie Blokhus Fjeldsbø.

Ikke avtale

Men det var ikke bare bostedet som ikke levde opp til løftene The Beach Party ga på sine nettsider. Aktivitetsbåndet skulle, ifølge nettsidene til selskapet, gi gratis inngang på mange fester og rabatter.

– Når vi viste båndet så var det nesten ingen som kjente det igjen, sier Iselin.

Det jentene fikk av aktivitetsbåndet, som de til sammen betalte nesten 15 000 kroner for, var en strandfest og fri bar mellom 23-24 på en av barene i bargaten.

Håper de slutter

– Vi føler oss egentlig litt dumme som har blitt lurt og brukt mye unødvendige penger. Det var veldig kjipt, sier Iselin.

Jentene håper ikke flere ender opp med den samme opplevelsen de hadde i sommer.

– Det er ikke greit at de lurer folk på denne måten. At ungdommer reiser ned for å ha en fin ferie og blir møtt med en slik plass å bo, noe helt annet enn det som var forventet. Så vi håper virkelig at The Beach Party slutter med dette, sier Iselin.

Ville ikke møte TV 2 Hjelper deg på Rhodos

TV 2 Hjelper deg reiste til Rhodos for å prøve å få til et møte med The Beach Party, men selskapet ville ikke stille opp til et TV-intervju.

De svarer i en e-post at de beklager at jentene føler de ikke fikk det de ble lovet, men understreker at de ble tilbudt en kompensasjon de takket nei til.

Selskapet sier at de har skiftet samarbeidspartnere, og at dette kan ha skapt forvirring om hva som er inkludert. The Beach Party sier at det på grunn av en teknisk svikt har ligget feil informasjon på nettsiden om hvilke aktiviteter selskapet tilbyr.

Fikk erstatning

The Beach Party har nå gitt jentegjengen et nytt tilbud om kompensasjon som de har takket ja til. De får en erstatning på 11 000 kroner. I tillegg får de en ukes opphold på hotellet de egentlig skulle bo på.

TV 2 Hjelper deg på TV 2 torsdager klokka 20:30 eller når du vil på TV 2 Sumo (krever abonnement)