Dette var bilen til en av verdens største fotballspillere

Hvis den kunne snakke, ville vi nok fått noen drøye historier.

Kjøper du deg denne 12-sylindrete villkatten, får du også en unik eierhistorie på kjøpet. Foto: H&H
Kjøper du deg denne 12-sylindrete villkatten, får du også en unik eierhistorie på kjøpet. Foto: H&H

Biler som har vært eid av kjendiser, går for høyst ulike priser. Det hele henger selvsagt sammen med hvor berømt kjendisen er. I så måte er det vanskelig å overgå den første eieren av denne bilen, som snart skal selges på auksjon. 

George Best er kanskje tidenes mest berømte idrettsmann etter Muhammad Ali. Nord-iren ble et popidol, takket være en miks av ufattelige ferdigheter på fotballbanen, kombinert med et utseende som tiltrakk alle jenter og kvinner. Legg til en livsstil som i stor grad gikk ut på festing og det bekymringsløse liv, og du får et perfekt idol for det sene 60-tall. 

Oppdaget som 15-åring

Best ble oppdaget som 15-åring i Belfast, og debuterte som 17-åring for Manchester United i 1963. Der ble han raskt en suksess, og var sterkt medvirkende til at United tok ligagullet i 1965 og 1967, før de som første britiske klubb vant Serievinnercupen (det som idag heter Champions League) i 1968. Best plukket også med seg Ballon d'Or i 1968, som beviset på at han var verdens beste fotballspiller. 

Alt står og faller på denne bilen

Han var da bare 22 år gammel, men "El Beatle" som pressen kalte ham hadde andre prioriteringer enn fotball. Hans forkjærlighet for alkohol og kvinner tok stadig mer plass, og han ble mindre interessert i fotball. Som han selv sa det:

–I 1969 ga jeg opp kvinner og alkohol. Det var de verste 20 minuttene av mitt liv.

Sløste bort talentet

I januar 1972 skulket han en uke med trening for å være sammen med Miss Storbritannia 1971, og i 1974 var hans tid med Manchester United omme. Han spilte så for ulike klubber i ulike land fram til 1983, men hans stormaktsdager var forlengst forbi. Best var alkoholiker fram til sin død i 2005. Han ble 59 år gammel.

Pele mente George Best var den beste fotballspiller han noensinne så, og derfor blir det ekstra tragisk hvordan El Beatle sølte bort sitt talent. Han sølte også bort alt av penger han tjente. Da han ble spurt om hvordan han hadde brukt pengene svarte han:

– Jeg brukte masse penger på sprit, damer og raske biler, resten sløste jeg bort. 

Nå er Teslas Super-SUV endelig klar

1971 Jaguar E-Type V12 Coupe

George Best eide en rekke sportsbiler, inkludert flere Jaguar E-Type. Denne 1971 V12 Coupe kjøpte han i 1971, og eide fram til 1974. Det var i denne bilen han kjørte fra Old Trafford etter å hatt sin berømte krangel med manager Tommy Docherty. Den skal selges på auksjon for firmaet H&H Classics den 14.oktober, med en såkalt forventet salgspris ett sted mellom 40.000 og 60.000 pund. 

Salgsdirektør for H&H, Damian Jones sier:

– Denne bilen er en legende, og ble eid av en legende. Det blir ikke så mye bedre enn det!

Det kan godt hende at bilen passere 100.000 pund. For det er sannelig ikke hver dag en bil dukker opp med en så interessant eierhistorie. Eid av en legendarisk fotballspiller, og hvor passasjersetet har opplevd dusinvis av modeller og misser. Her er det bare å by! 

Her kan du lese mer om auksjonen:

Slik vil VW løse utslipps-jukset