Skåler for suksess: Louis van Gaal mener United kan vinne Mesterligaen innen kontrakten hans utløper i 2017.
Skåler for suksess: Louis van Gaal mener United kan vinne Mesterligaen innen kontrakten hans utløper i 2017.

Van Gaal:  – United kan vinne Mesterligaen

Louis van Gaal mener det er realistisk at Manchester United kan vinne Mesterligaen under hans ledelse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag møter Manchester United Wolfsburg i andre gruppespillkamp i Mesterligaen. Manager Louis van Gaal er offensiv i forkant av møtet på Old Trafford.  

– Å komme seg til finalen er også et mål og for å vinne finalen må man ha litt flaks. Det tror jeg United husker godt da de vant Mesterligaen i 1999, sa den nederlandske manageren på tirsdagens pressekonferanse.  

United vant Mesterligaen sist i 2008, da de slo Chelsea i finalen. Det året var tre av fire lag i  semifinalen fra Premier League. Van Gaal på sin side, ledet Ajax til Mesterliga-triumf i 1995 og Bayern München til finalen i 2010.  

– Når man kommer seg til finalen er det fantastisk. Men for media betyr det ingenting. For meg som manager betyr det å komme seg til finalen at du har gjort en fantastisk jobb. Og når man vinner finalen går selvsagt hele æren til deg og laget. Men jeg vet bedre, sa han kryptisk.  

– Realistisk å vinne
Van Gaal fikk også spørsmål om United kan gå helt til topps i Mesterligaen innen kontraktens hans med klubben utløper i 2017. 

– Det håper jeg. Det er realistisk, svarte han.  Og begrunnet det med følgende: 

– Fordi jeg har gjort det alle de andre stedene.

Forrige gruppespillkamp endte med et 1-2-tap borte mot PSV Eindhoven. Og for United-fansen betyr onsdagens kamp et etterlengtet gjensyn med Mesterliga-spill på Old Trafford etter at laget ikke klarte å kvalifisere seg forrige sesong. 

– Laget har modnet og vi har fått bedre balanse i laget. Vi har forbedret oss sammenligner man med laget fra i fjor. Og vi må fortsette å forbedre oss for å vinne en Premier League- eller Mesterliga-tittel. Og det ser jeg at vi gjør hver uke, sa han.