– Smarte jenter trenger ikke dumme gutter

Michelle Obama (51) og Charlize Theron (40) står opp for unge kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs førstekvinne Michelle Obama teamet opp med blant andre Hollywoodyndlingen Charlize Theron under Glamours event: «Makten til en utdannet kvinne» i New York på tirsdag.

Sammen holdt de motiverende taler til de fremmøtte kvinnene om kvinners rettigheter og verdighet.

– Det er ingenting som er mer sexy enn en smart kvinne, sa Theron fra scenen under eventet.

– Ville ikke vært gift med presidenten

Både Obama og Theron var samstemte i at kvinner trenger utdanning, og at smarte kvinner ikke trenger dumme menn.

– La oss være klar på at du ikke trenger å være med en gutt som er for dum til å skjønne at du er smart, sier presidentfruen.

– Det er ingen gutt i denne alderen som er kjekk nok, eller interessant nok til å stoppe deg fra å få en utdanning. Hvis jeg hadde bekymret meg over hvem som likte meg eller som synes jeg var søt når jeg var på deres alder, ville jeg ikke være gift med USAs president, sier Obama til stormende jubel fra publikum.

Sikt høyere enn du tror

De vil øke bevisstheten rundt viktigheten av å få en utdanning. Panelet ga råd til de fremmøtte kvinnene om å forbli på skolebenken og studere hardt. De fremmet påvirkningskraften man kan få ved å ta en utdanning.

– Spesielt oss jenter, sikter mye lavere enn hva vi egentlig er verdt. Du er verdt det, så sikt høyt og drøm stort. Jeg sitter på denne scenen som en gårdsjente fra et lite gårdsbruk i Sør-Afrika. Det faktum at jeg er her i dag vitner om at om du drømmer stort, så kan det skje, sier Theron.