Fotballryktene:
– Så mye vil Manchester United bruke på Ronaldo

Mens Arsenal vurderer å hente dansk stjerneskudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pengene satt løst i lommene hos de fleste Premier League-managerne i sommer. Den nye tv-avtalen ga stor kjøpekraft, og den benyttet de fleste seg av.

Men når en ser engelske klubbers prestasjoner i Europa, så spørs det om de fikk den kvaliteten de betalte for.

I januar er det en ny mulighet for å handle, og feilene fra i sommer kan rettes opp.

En som sparte pengene sine i sommer var Arsenal-manager Arsene Wenger. Den eneste han kjøpte var Petr Cech, og det var bare å kjøpe seg trøbbel. Etter at tsjekkeren tabbet seg ut i åpningskampen mot West Ham, ble Wenger kritisert for å kjøpe ham når han allerede hadde en bedre keeper i David Ospina. Og da Ospina dummet seg ut mot Olympiakos i går kveld, ble Wenger kritisert for å bruke colombianeren fremfor Cech. Men sesongåpningen til The Gunners har vist at det trengs nytt blod i januar dersom klubben skal oppnå sine hårete mål om å vinne noe. Nå hevder Calciomercato at Wenger skal ha bestemt seg for å hente en ny offensiv midtbanespiller. Danske Viktor Fischer har vært i strålende form for Ajax så langt denne sesongen og kan bli hentet som backup for Mesut ÖzilAlex Oxlade-ChamberlainAaron RamseySanti CazorlaAlexis SanchezJack WilshereTomas RosickyTheo WalcottDanny Welbeck og alle de andre som kan spille i den posisjonen.

For det er vel strengt tatt andre posisjoner det trengs forsterkninger. Forsvaret har vært alt annet enn tett i høst. Og nå skal Wenger ha sett seg ut PSV Eindhovens Aboubacar Kone som en han vil hente til Nord-London. Men det er en liten utfordring med belgieren, og det er at han ikke er aktuell for spill umiddelbart. For Kone er bare 14 år gammel og må vente noen sesonger før han kan gå inn i Gunners-forsvaret. Ifølge Anderlecht online kan Arsenal hente Kone dersom PSV Eindhoven ikke gir ham proffkontrakt før han fyller 16 år.

En spiss som scorer mål var også på fansens ønskeliste i sommer. Heller ikke det fant Wenger det for godt å hente. Lyons Alexandre Lacazette ble lenge koblet til klubben, men han valgte i stedet å forlenge kontrakten sin med Ligue 1-klubben. Men nå er 24-åringen dypt ulykkelig på Stade de Gerland. Årsaken skal være at klubbpresident Jean-Michel Aulas har snakket åpent om detaljer fra kontraktsforhandllingene i sommer. Det har gjort Lacazette misfornøyd og da scorer ikke forrige sesongs toppscorer mål heller. Tutto Mercato Web hevder at Wenger nå vurderer å dra fordel av situasjonen og vil hente ham i sommer.

John Terry er på mange måter blitt symbolet på Chelseas katastrofale sesonginnledning. Veteranen høstet mange lovord etter at han var et av de sikreste kortene i Jose Mourinhos startoppstilling da Chelsea fosset gjennom Premier League forrige sesong. Når da motgangen kom i høst, og målene har rent inn bakover, så var det Terry som måtte ta til takke med en plass på benken. Nå kan tiden på Stamford Bridge gå mot slutten for veteranen. Daily Mirror skriver at flere kinesiske klubber skal ha lagt ganske så lukrative kontrakter på bordet til 34-åringen. Men også tyrkiske Fenerbahce vil ha Terry dersom han forlater Chelsea neste sommer.

Etter at Thibaut Courtois skadet kneet sitt, har Mourinho slitt med nattesøvnen. Med Asmir Begovic som eneste keeper med toppserieerfaring, så har Chelsea-manageren vært hjemsøkt av mareritt om skader på bosnieren. Nå kan han ha funnet mannen som kan gi ham roen tilbake. For italienske Marco Amelia trener for tiden med Chelsea, skriver The Guardian. 33-åringen satt fire sesonger på benken for AC Milan, før han forrige sesong spilte litt amatørfotball for Rocca Priora og litt i Serie B med Perugia. Nå er han klubbløs, og siden Chelsea ikke meldte inn full tropp til Premier League før sesongen, kan de hente inn og registrere en ny spiller selv om det er utenfor overgangsvindu.

Chelsea hadde også Victor Valdes på ønskelisten. Spanjolen har det mildt sagt kjølig på Old Trafford. Ikke får han trene med A-laget. Han får ikke en gang oppholde seg på treningsfeltet dersom noen av trenerne på førstelaget er til stede. Og på hjemmekampene så langt denne sesongen, er han blitt observert i privat dress og ikke i samme bekledning som de øvrige spillerne som har stått over. Han fikk ikke en gang være med da klubben tok sitt offisielle lagbilde. Men tro ikke at Louis van Gaal er villig til å rive i stykker kontrakten hans av den grunn. Neida. Frykten for at Valdes skal havne i en rivaliserende klubb har gjort at Manchester United-manageren tviholder på keeperen. Men dersom en klubb fra en annen liga skulle komme på banen, så vil han la spanjolen dra, skriver Daily Mail.

Manchester United har en drøm om å hente Cristiano Ronaldo tilbake til Old Trafford. Portugiseren har nå rundet 30 år, men det legger ingen demper på de røde djevlenes betalingsvilje. For Fichajes skriver at klubben vil betale 1,2 milliarder kroner for ham, og gi ham en årslønn på nærmere 200 millioner kroner dersom han vil gi opp livet i Real Madrid og vende tilbake til regn og vind i Manchester. Men det spørs om det er nok. For Paris Saint-Germain skal være villig til å legge 1,4 milliarder på bordet dersom Real Madrid vil selge.

Gianluigi Buffon har vært trofast mot Juventus de siste 15 årene. Til tross for at han kunne tjent mye mer penger dersom han hadde vært villig til å flytte på seg, så har Torino vært byen han har ønsket å bo. Men nå er 37-åringen lysten på litt forandring før han legger beina på bordet og skal nyte pensjonisttilværelsen. For ifølge Metro ønsker den italienske burvokteren å prøve seg i Premier League før han legger opp.

En tidligere AC Milan-spiller dukket plutselig opp på Evertons U21-lag mot Norwich tirsdag kveld. Den brasilianske høyrebacken Felipe Mattioni fikk 85 minutter på banen da Everton vant 3-1, skriver Liverpool Echo. 26-åringen har vært veldig uheldig med skader, og har knapt spilt fotball de siste fem årene. Han var på lån fra Espanyol til AC Milan i 2009, og står fortsatt registrert som Espanyol-spiller. Men nå trener han med Everton og kan ende opp med kontrakt dersom han imponerer.

Newcastle er ikke et lag det lukter mål av. Det eneste laget de har klart å score mer enn ett mål på er Chelsea, men til gjengjeld scorer de fleste to-tre ganger når de møter Mourinhos mannskap. Det gjør at Steve McClaren ikke ønsker å leie ut Emmanuel Riviere når han er tilbake fra skade. Wolverhampton Wanderers ønsket å leie franskmannen, men Newcastle-sjefen håper Riviere kan være mannen som kan vise veien til nettmaskene for Magpies-spissene. I stedet kan Wolves få leie unggutten Ivan Tonev, som trolig mister plassen på Newcastle-benken når Riviere er tilbake.

Adel Taarabt ble hentet av Benfica i sommer da kontrakten hans med Queens Park Rangers gikk ut. På Loftus Road jublet man over å ha fått kuttet en betydelig post i lønnsbudsjettet, som igjen finansierte marokkanerens store appetitt på godsaker. Men etter bare noen måneder er tålmodigheten slutt for portugiserne også. 26-åringen har fått beskjed om å slanke seg før han er aktuell for spill. Men Taarabts måte å slanke seg på er å danse på Lisboas utesteder til langt ut på morgenkvisten, noe som ikke er veldig populært blant klubbens ledere. Nå skriver Daily Mirror at Benfica vurderer å kvitte seg med Taarabt i januar, bare et halvår inn i femårskontrakten hans.