To scoringer på to minutter hindret pinlig Barcelona-tap

Bayer Leverkusen maktet ikke å stå imot presset i sluttminuttene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barcelona - Leverkusen 2-1 (0-1):

Bayer Leverkusen ledet 1-0 på Camp Nou til det gjenstod ti minutter, men så våknet Luis Suarez og Barcelona.

Suarez var involvert da Sergi Roberto utlignet til 1-1 i det 80. minutt, og to minutter senere avgjorde stjernespissen kampen da han dundret inn 2-1-scoringen i nettaket.

Storfavoritter med Messi på tribunen
Lionel Messi er ute med skade i mellom sju og åtte uker, men det hindret ikke Barcelona i være storfavoritter før oppgjøret mot Bayer Leverkusen i Mesterligaens gruppespill tirsdag kveld.

Som regjerende mester har nemlig Barcelona aldri tapt sin første hjemmekamp i turneringen sesongen etter. I 1992 slo Barcelona Viking 1-0, og i 2006 banket gigantklubben for eksempel Levski Sofia 5-0 på Camp Nou. 

Med tanke på at Barcelona vant samtlige hjemmekamper på Camp Nou i Europas gjeveste turnering forrige sesong, inkludert 3-0-seieren mot Bayern München i semifinalen, var det få som trodde på seier til Bundesliga-klubben.

Stilnet hele Camp Nou
Men Bayer Leverkusen overrasket alle, og tok tidlig ledelsen på Camp Nou.

En scoring av Kyriakos Papadopoulos sørget for at tyskerne sensasjonelt tok ledelsen 1-0 etter 22 minutters spill.

Roger Schmidts menn stod lenge i mot et vanvittig Barcelona-press, men verken Neymar, Luis Suarez, Rakitić, Andres Iniesta eller Barcelonas øvrige stjernegalleri lyktes med å omsette gigantsjansene i scoringer.

Avgjorde på tampen av kampen
Først i det 80. minutt maktet Barcelona å sette inn 1-1-scoringen. Sergi Roberto trillet ballen over målstreken etter klabb og babb i feltet.

Og noen minutter senere presenterte Luis Suarez seg. Den tidligere Liverpool-spissen banket inn 2-1-scoringen i nettaket fra omtrent 12 meters hold. 

Selv om Barcelona vant kampen 2-1, priser nok Bayer Leverkusen seg lykkelige over at Lionel Messi ikke spilte kampen. For i 2012 ble Messi tidenes første til å score fem mål alene i en Mesterliga-kamp mot nettopp den tyske Bundesliga-klubben. Den gang vant for øvrig Barcelona hele 7-1.