Tom Cruice holdt pusten i seks minutter (!) under Mission Impossible-innspilling

Superstjernen elsker å gjøre sine egne stunts. Noen ganger drar han den lengre enn produksjonen liker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Cruise (53) gjør ofte sine egne stunts, og i følge amerikanske medier er skuespilleren en skikkelig adrenalinjunkie.

STUNT: Tom Cruise henger utenfor et fly i fart på en av de andre scenene fra filmen. FOTO: PLANET PHOTOS
STUNT: Tom Cruise henger utenfor et fly i fart på en av de andre scenene fra filmen. FOTO: PLANET PHOTOS

På en bakomfilm fra filmen Mission Impossible - Rouge Nation, som nylig ble lansert av Access Hollywood, ser man Cruise holde pusten i nøyaktig seks minutter for å kunne utføre en av scenene i filmen på en sikker måte.

– Vanligvis i undervannsscener, så holder folk pusten i maksimalt ti til femten sekunder, så jeg måtte bevise for alle at det var sikkert, og bruke tid med en sikkerhetsansvarlige for å vise dem at at ikke bare er det trygt, men det er bedre om jeg klarer å holde pusten, for da vil jeg være mer avslappet, og ingen må forte seg inn eller få panikk, sier Cruise om undervannsscenen i den siste Mission Impossible-filmen.

Han brukte mye tid med en fridykkerekspert, Kirk Krack, som viste Cruise og medskuespiller Rebecca hvordan de skulle lære å holde pusten lengst mulig.

– Programmet jeg har utviklet blir egentlig brukt av militæret, og det vi prøver å gjøre, er at vi prøver å utvikle deres evne til å holde pusten under ekstreme forhold, sier Krack til Access Hollywood.

Komfortabel under vann

I følge treneren er Tom Cruise veldig komfortabel under vann.

– Tom er veldig komfortabel under vann, og liker å utfordre mannskapet ved å bli værende under vann lengre enn han skal, og gjøre oss alle bekymret, sier Krack.

 Se videoen under her: