Hareide kunne tjent seg styrtrik i Iran og Israel

Men Åge Hareide heller mot forlengelse med Malmö.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har ikke helt bestemt meg ennå. Vi får at den vurderinga etter sesongen, sier Åge Hareide til TV 2.

Nordmannen regnes som en frelser i Skåne og er inne i sitt andre Champions League-gruppespill med de lyseblå. Malmö er blitt Nordens flaggskip - og et slags barn for Hareide:

– Jeg har bestemt meg for å fortsette i noen år til. Om jeg blir eller reiser, får vi se.

– Trivselsfaktoren ekstremt viktig
Hva er et godt nok tilbud for deg?

– Jeg tenker ikke sånn. Det høres kanskje dumt ut, men penger teller ikke mest. Vi som jobber med dette tjener nok fra før.

– Du blir i Malmö, altså?

– Jeg stiller meg hvert fall spørsmål om jeg kommer til å trives bedre et annet sted. Trivselsfaktoren er ekstremt viktig. Jeg ser på Malmö som at jeg skal fortsette her. Fansen er fantastisk, byen er fantastisk og det er nære hjemme, sier mannen med familie i Molde.

– Rare tilbud

Men 62-åringen vil ikke avskrive mulighetene for å lede noe enda større på tampen av karrieren. Europa-eventyret og byggeprosjektet han har har stått for i Sør-Sverige har gjort ham interessant også utenfor Kungens grenser. Hareide er blitt linket til både Danmark- og Sverige-jobben:

– Jeg kan ikke kommentere. Man blir nevnt både i Sverige, Danmark og andre steder.

– Hva er det rareste tilbudet du har takket nei til?

– Jeg har fått tilbud fra Teheran. Men jeg ser ikke for meg at jeg hadde kjørt rundt i Iran og prøvd å finne treningsforhold. Jeg har også fått fra Jerusalem.

– Og du kunne vel tjent mye mer?

– Det er helt sikkert. De spiller fotball mange interessante steder i verden. Det skal man ha respekt for, men for min del ønsker jeg ikke reise til en helt ny kultur. Å forstå hverandre som mennesker og profesjonelt er viktig for meg.