HAR LAGET BRÅK FØR: Dnipro-fansen er ikke de roligste, men Rosenborg frykter ikke bråk på Lerkendal. AFP PHOTO / CARLO HERMANN FOTO: CARLO HERMANN /
HAR LAGET BRÅK FØR: Dnipro-fansen er ikke de roligste, men Rosenborg frykter ikke bråk på Lerkendal. AFP PHOTO / CARLO HERMANN FOTO: CARLO HERMANN /

Venter 25 Dnipro-fans

Dnipro-fansen har laget trøbbel før, men RBK tror det blir rolig på Lerkendal

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

RBK har kontakt med både administrasjonen i Dnipro, UEFA og politiet i Trondheim, og norsk politi har kontakt med ukrainsk politi, før Dnipro gjester Lerkendal på torsdag.

– Vi har fått signaler om at det kommer 25 stykk fra Ukraina, så foreløpig tar vi det veldig med ro, men vi må følge med, sier daglig leder i RBK Tove Moe Dyrhaug.

Bråk i fjor
Men det er flere grunner til at RBK er observante nå som Dnipro kommer. Fjorårets finalist møtte FC København på veien i Europa League i fjor. Og da FCK spilte borte inntok Dnipro-fansen bortetribunen.

Kameraene fanget opp at FCK-supporterne rasket med seg flaggene og bannerne sine, og løp for livet ned mot banen. De klatret over sperringene og unngikk slåsskamp, selv om mobben fulgte etter.

Se den skremmende videoen her

– De har jo noen skrekkoppførsler på en del kamper, men ingen av de verste er ventet hit. Det blir nok flere forholdsregler når vi reiser på bortekamp, for det har vært bråk flere ganger i Kiev, sier Dyrhaug

Og det var det senest i mai i år da laget hadde Napoli på besøk i den avgjørende kampen i semifinalen. Supporterne stormet banen i hopetall og tente bluss inne på banen.

FULL FYR: RBKerne sier ofte de ønsker seg full fyr i teltet på Lerkendal, men i Europa-League kvalikken mellom RBK og Legia Warszawa ble det litt mye av det gode. Like før pausen gikk Legias fans amok, og satte fyr på et stort banner. Rosenborg vant 2-1.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FULL FYR: RBKerne sier ofte de ønsker seg full fyr i teltet på Lerkendal, men i Europa-League kvalikken mellom RBK og Legia Warszawa ble det litt mye av det gode. Like før pausen gikk Legias fans amok, og satte fyr på et stort banner. Rosenborg vant 2-1. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Straffen var å spille sin første kamp i årets gruppespill uten supportere. Men tribunene er fulle igjen når Rosenborg gjester laget 10. desember i år.

Erfarne RBKere
– Vi er jo for så vidt vant til at det er litt ekstra når vi reiser ut, og kommer til å ha kontakt med supporterne. Alle som vil kjøpe seg billett til Lazio-kampen må for eksempel vise pass, så de har strenge sikkerhetskrav, sier RBK-lederen.

Kjernens talsmann er ikke imponert over oppførselen til Dnipro-fansen, men vet at mange trøndere likevel planlegger bortetur.

– Det går en grense mellom å være supportere og kjeltringer og disse er ikke supportere, sier Espen Viken. Han husker tidligere episoder på Lerkendal, og håper å unngå bråk.

- Vi har heldigvis en klubb og politi som er veldig proffe her i Trondheim. De oppfører seg på en måte som demper, fremfor å eskalere, bråket.

Mange utlendinger som kommer hit blir overrasket over hvor vennlig de blir tatt imot og det har en god effekt. Skjold, hjelmer og batonger kan slå feil ut, sier han.

Både Viken og Moe Dyrhaug husker med gru da Rosenborg slo Legia Warsawa i playoff til Europa League 30. august 2012.

– Det er de verste gjestene vi har hatt. De tente på et stort banner og holdt på å sette fyr på hele tribunen, sier hun.

Det måtte slukkes branner i flere av setene, og gjestene tok seg også inn på en VIP-tribune.

– Jeg er glad det bare kommer 25 stykk fra Ukraina, avslutter Viken.