– Det ble plutselig helt «stille i fjøset» i Hamars egen storstue

Stavanger Oilers kunne juble for 2-1-seier mot Storhamar i Hamar OL-Amfi tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Storhamar – Oilers 1-2 (1-0, 0-1, 0-1):

Bergen/Hamar (TV 2 Sporten): Nesten 5300 tilskuere skapte en utrolig ramme under storkampen mellom Storhamar og Oilers i Hamar OL-amfi tirsdag kveld. 

Men scoringer av Oilers-importene Rudolfs Balcers og Andy Sertich sørget for at det ble «stille i fjøset». Oilers vant nemlig kampen 2-1 og sikret seg økte forspranget på tabelltoppen.

Scoringen var Sertichs første i Oilers-drakten.

– Jeg er veldig fornøyd med å score, for jeg har slitt med å score tidligere. Jeg fikk pucken servert og bare slo den inn med backhand. Vi spilte mye bedre enn mot Stjernen. Spesielt defensivt og som lag var vi gode. Men vi måtte spille opp mot vår beste for å vinne denne kampen. Det ble en tett og jevn kamp mot et veldig godt lag, oppsummerte Oilers' matchvinner overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener Oilers sin rutine ble avgjørende.

– Det ble plutselig helt stille i fjøset i Hamar OL-Amfi da Sertich scoret 2-1-målet for Oilers. Det var en jevn og tett kamp, men Oilers tok seieren til slutt, selv om Storhamar hadde et visst overtak perioder i kampen, oppsummerte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Oilers tok tre meget viktige poeng, og gjorde akkurat nok til å vinne denne kampen, konkluderte TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik.

Scoret i åpent mål
Tredje periode ble like tett og jevn som de to første, men Stavanger Oilers hadde pucken mest og et ørlite overtak.

Ni minutter før slutt gikk pucken via skøyten til Christian Dahl Andersen og frem til Andy Sertich, som stod godt plassert foran Storhamars mål. Han gjorde ingen feil og sendte Oilers enkelt opp i 2-1-ledelse.

– Det var en enkel jobb å score på det åpne målet, han fikk pucken rett på køllebladet. Storhamar-keeperen var satt helt ut av spill. Da ble det plutselig helt stille i fjøset i Hamar OL-Amfi, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter at Oilers hadde satt inn 2-1-scoringen.

Slo tilbake i andre periode
Rudolfs Balcers sørget for at stillingen var 1-1 før tredje periode. Seks minutter før slutt i omgangen dukket han opp og sørget for 1-1 i Hamar.

– Det var en perle av en pasning av Dan Kissel, men avslutningen fra Balcers var klinisk i nettaket. En knallhard og meget og avslutning, mente TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik og Stavanger Oilers' utligningsmål.

Selv om Oilers utlignet før tredje periode, var Oilers Christian Dahl Andersen alt annet enn fornøyd med Stavanger-klubbens spill.

– Vi ga for lett fra oss initiativet, for Storhamar spilte veldig bra. Vi var elendige med pucken og kastet den vekk fremfor å ta vare på den i laget. Vi burde ha turt mer. Jeg synes vi var gode innledningsvis, men tapte for lett initiativet i kampen, sa Oilers-spilleren til TV 2 Sporten.

Tett og jevn første periode
Første periode mellom Storhamar og Stavanger Oilers ble svært jevn og tett.

Fjorårets sluttspillfinalister slet med å skape de store sjansene, men like før slutt i første periode dukket målgarantisten Joakim Jensen opp og sendte hjemmelaget i ledelsen.

– Det var veldig gøy å score foran fullt hus. Kampen var litt vaklende, og ingen av lagene turte å gjøre noen feil. Derfor var det viktig for oss å senke skuldrene for å kunne slippe oss litt mer løs i en så stor kamp med den rammen, sa Storhamars målscorer Joakim Jensen til TV 2 Sporten.

Bjørn Kr. Erevik mener Jensen er en av GET-ligaens desidert beste målscorere.

– Det startet med litt slurv av Oilers, så fikk Storhamar snappet pucken og den ble styrt i mål av målgarantisten Joakim Jensen. Han har vært en solid målscorer for Storhamar i flere sesonger nå, sa TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik etter at Storhamar tok ledelsen.