Rooney beskylder Sir Alex Ferguson for usannheter

Stjernespissen Wayne Rooney hevder at han aldri krevde å bli solgt fra Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal en tro engelske medier skal Wayne Rooney ved to anledninger krevd å bli solgt fra Manchester United.

Den første gangen Rooney skal ha krevd å bli solgt var i oktober 2010. Det endte som kjent med at angriperen gjorde helomvending og skrev under på en ny, lukrativ femårskontrakt på Old Trafford.

Men også etter Sir Alex Fergusons siste sesong som manager skal Rooney ha ønsket et klubbskifte.

– Wayne Rooney har lagt inn et krav om å bli solgt, sa Ferguson i mai 2013.

I en dokumentar vist på BBC avviser imidlertid Rooney Fergusons påstander om at angriperen krevde å bli solgt fra Manchester United.

Rooney: – Ba aldri om å bli solgt
Rooney innrømmer samtidig at han var misfornøyd med at Robin van Persie ble foretrukket som førstevalg i angrepet i 2013-sesongen, og derfor ba om et møte med Sir Alex Ferguson.

– Jeg gikk opp på kontoret og fortalte Ferguson at det var kanskje var bedre at jeg ble solgt, siden han ikke brukte meg, forteller Rooney, ifølge BBC.

– Etter det dukket det plutselig opp i pressen at jeg hadde krevd å bli solgt, noe jeg aldri gjorde. Jeg vet ikke hva som skjedde, eller hvorfor disse opplysningene kom ut, fortsetter Manchester United-spissen.

Havnet på kant med Ferguson
Rooney bekrefter at han hadde et betent forhold til Ferguson i skottens siste år på Old Trafford.

– Det var ikke bare meg som havnet på kant med Sir Alex Ferguson. Det har skjedd med mange spillere. Noen forlot klubben, mens andre ble værende, påpeker Rooney i dokumentaren.

Mener skotten er tidenes manager
Selv om stjernespissen i perioder hadde et anstrengt forhold til Ferguson, mener han at den meritterte skotten er tidenes beste manager.

– Han var hovedårsaken til at jeg forlot Everton til fordel for Manchester United. I mine øyne er Ferguson historiens beste fotballmanager, fastslår Rooney, som har fått en sentral rolle på laget under den nye sjefen Louis van Gaal denne sesongen.