KLAR: Mark Cavendish er klar for et nytt lag og blir lagkamerat med Edvald Boasson Hagen. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
KLAR: Mark Cavendish er klar for et nytt lag og blir lagkamerat med Edvald Boasson Hagen. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix

Cavendish blir lagkamerat med Boasson Hagen

MTN-Qhubeka bekrefter stjernesignering.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ryktene har versert en god stund, men tirsdag kom bekreftelsen på at Mark Cavendish (30) har signert for Edvald Boasson Hagens lag MTN-Qhubeka, som fra neste sesong vil hete Team Dimension Data.

Det bekrefter sykkellaget på hjemmesiden.

Vil hjelpe Boasson Hagen til seier

Cavendish har denne sesongen syklet for Etixx-QuickStep og får med seg Bernhard Eisel og Mark Renshaw på laget. Kontrakten til Cavendish med Etixx-QuickStep går ut etter endt sesong.

– Jeg er veldig glad for å bli en del av laget fra 2016. Det er et lag som jeg har fulgt nøye med etterhvert som det har vokst, spesielt denne sesongen og jeg har blitt imponert over lagmoralen, styrken og dynamikken i gruppen, sier spurtkanonen til lagets hjemmeside.

Signeringen er en solid forsterkning inn mot 2016. I løpet av karrieren har Cavendish vunnet VM og har 26 etappeseire i Tour de France og 15 etappeseire i Giro d’Italia. I årets Tour de France tok spurtkanonen én etappeseier. I tillegg har Cavendish vunnter Kuurne-Brussels- Kuurne i tillegg til 13 andre seire denne sesongen.

– Å bli med laget og hjelpe til å vinne flere løp med sterke ryttere, som Mark Renshaw, Edvald Boasson-Hagen, Daniel Teklehaimanot, Steve Cummings og Bernie Eisel, vil bli veldig spesielt. Samtidig som vi skal hjelpe de unge afrikanske talentene, fortsetter Cavendish.

Ingen trussel mot Boasson Hagen

Det betyr at Cavendish-signeringen trolig ikke blir en trussel mot Edvald Boasson Hagens sjanser i laget. De to har tidligere vært lagkamerater i Sky.

Da ryktene begynte å svirre om at avtalen var i boks fredag sa nordmannen følgende til TV 2:

– Han og Bernhard Eisel (som angivelig blir med Cavendish, journ. anm.) har mye erfaring å komme med, om de skulle komme, og det er jo bra. Om de ikke kommer, så fortsetter vel ting som før. Det også er fint for meg, forklarte Boasson Hagen.

– Vi er ikke samme typen ryttere uansett, så det vil ikke bety så mye. Jeg har kjørt bra på lag med ham tidligere, så jeg ser ikke på det som noen ulempe. Han kan bidra med å få toget mer samkjørt i MTN, og han har en bedre spurt. Så da er det fint å kjøre opptrekk for ham og eventuelt vinne med laget, fortsatte den norske syklisten.

Tidligere har Cavendish syklet for lag som HTC Highroad og Sky.