Squash"pasta" med bolognese

I dag var det Peters tur til å lære noe av Wenche. Han ville lage noe som var både sunt og godt. Wenche hadde, som alltid, gode tips.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 400 gram kjøttdeig (evt. karbonadedeig for et magrere alt.)
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Olje til steking
  • 3-4 ss tomatpurè
  • 3-4 gulrøtter
  • 2 bokser knuste hermetiske tomater (ca 6 dl)
  • 1 dl kalve- eller oksekraft (fond fra flaske må spes ut)
  • 1 laurbærblad
  • 1 ss balsamicoeddik
  • Revet parmesan til servering

Slik gjør du:

Squashpasta med bolognese FOTO: TV 2 / TV 2
Squashpasta med bolognese FOTO: TV 2 / TV 2

Finhakk løk og hvitløk.
Skrell og riv opp gulrøttene på et råkostjern
Varm olivenolje på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter.
Surr løk og hvitløk og la det frese et par minutter.
Tilsett karbonadedeig og rør om slik at den ”smuldrer” seg.
Tilsett tomatpurè og la steke med i 2-3 min.
Tilsett revne gulrøtter, krydder, hermetiske tomater og kraft.
Kok opp og la trekke i minst 20-30 min.
Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik
Dryss over revet parmesan ved servering.
Skyll og strimle squash med en ”spiralkutter”, eller del i lange strimler med en ostehøvel og skjær i tynne strimler.
Kok opp lettsaltet vann, legg i squashstrimlene, kok opp og la koke i ca 1min (maks 2, avhengig av tykkelse).
Ta opp med hullsleiv og la vannet renne godt av squashstrimlene.
Vend eller drypp over litt olivenolje ved servering.