ÅPNER HJEMMET SITT: Carola sammen med datteren Zoe. Foto: Stella Pictures.
ÅPNER HJEMMET SITT: Carola sammen med datteren Zoe. Foto: Stella Pictures.

Carola (49) har åpnet hjemmet sitt for flyktninger

– De bor hos meg til de finner et sted de kan kalle sitt hjem, sier sangstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange kjenner på håpløsheten rundt flyktningkrisen, og Carola Häggkvist er en av de som tok grep da det ble for vanskelig å bare sitte hjemme.

Pakket klær og reiste

For to uker siden samlet den svenske popstjernen klær fra familiens garderober, før hun reiste til Kos i Hellas. Her hjalp hun flyktningene med klær, mat og håp.

Det var bildet av den døde toåringen Alan som fikk Carola til å pakke tingene sine og reise til Hellas for å hjelpe til.

– Da jeg leste om Alan, kunne jeg ikke lenger sitte stille og se på. Til slutt bestilte jeg turen til Kos. Der er det mange flyktninger som kommer fra Bodrum i Tyrkia. Dagen etter kom også min datter Zoe og min barnepike Emma til Kos, sier Carola Häggqvist i et intervju med avisen Dagens Nyheter.

«Jeg følte et stort behov for å i all stillhet komme meg ned og være aktiv på et sted hvor behovet er så stort. Og det er noe jeg ikke angrer på. Møtet med disse fantastiske menneskene vil jeg alltid bære med meg.», skriver Carola på Instagram tirsdag, hvor hun også har postet en video.

Åpner dørene til hjemmet sitt

I en uke hjalp hun menneskene i nød, og i Instagramposten forteller Häggkvist videre at hun nå har åpnet dørene til sitt eget hjem.

«Noen av dem har allerede kommet til Stockholm. Tok imot én i kveld, som kom bort fra de to andre brødrene sine i Tyskland for en uke siden. De bor nå i mitt hjem for en liten stund, før de finner et sted de kan kalle sitt hjem. Vi sier velkommen!», skriver hun.

I Instagram-videoen ser man hvordan Carola ønsker flyktningene velkommen i strandkanten på ferieøya Kos. Til avisen forteller Carola videre om den sterke opplevelsen i Hellas.

– Å møte mennesker som har sett døden i øynene og deretter blir ønsket velkommen på stranden ble livsforvandlende for meg, sier hun til avisen.