Kvinne levde med voldsalarm – ektemann (27) siktet for drap 

MELHUS/OSLO (TV 2): En mann (27) er siktet for drap på sin kone på Melhus i Trøndelag. Mannen tok med seg parets felles barn etter drapet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kveld fikk politiet melding om at en kvinne var blitt drept i et bolighus på Melhus i Sør-Trøndelag. 

Tirsdag ettermiddag frigir politiet navnet på den drepte kvinnen. Det var 27 år gamle Nilofer Naseri som ble drept i i Melhus i går kveld, skriver de i en pressemelding.

Ønsket skilsmisse 

Tirsdag formiddag holdt politiet pressekonferanse om saken. 

– En kvinne ble mandag kveld funnet død på en adresse på Melhus. Kvinnens ektemann (27) ble senere på kvelden siktet for drap. Paret er opprinnelig fra Afghanistan, sa konstituert politimester Marit Fostervold. 

Kvinnen ønsket skilsmisse fra mannen. 

– Hun har følt seg truet av ektemannen sin. Hun har levd med voldsalarm og har levert anmeldelse om trusler til politiet, sier Fostervold. 

Kvinnen leverte en anmeldelse til politiet mandag. Hun fikk da tilbud om beskyttelse fra politiet og opphold på et krisesenter. Ifølge Fostervold ønsket ikke kvinnen det på daværende tidspunkt. 

Se hele pressekonferansen i videovinduet øverst i saken. 

En kvinne ble funnet død i en bolig på Melhus mandag. Ektemannen (27) er siktet for drap.  FOTO: HEIDI VENæS / TV 2
En kvinne ble funnet død i en bolig på Melhus mandag. Ektemannen (27) er siktet for drap. FOTO: HEIDI VENæS / TV 2

Tok med seg barnet

Politiet fikk første melding klokken 20.57 mandag kveld, da flere personer forsøkte å ta seg inn i huset. Da politiet og helsepersonell ankom forsøkte de å gjenopplive kvinnen, men livet sto ikke til å redde. 

– Et familiemedlem fant den avdøde, og meldte fra til politiet at mannen hadde stukket av og tatt med seg barnet, sier Torkjel Rendal, assisterende stabsjef i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Det var mange personer til stedet da politiet ankom. 

Siktede ble pågrepet i Melhus sentrum klokken 21.19. Da mannen ble pågrepet ble parets felles barn overbrakt en politipatrulje og senere tok barnevernet hånd om barnet.

Spesialenheten 

FUNNET DØD:. En mann i 20-årene ble pågrepet etter en kvinne ble funnet drept på Melhus i Sør-Trøndelag mandag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
FUNNET DØD:. En mann i 20-årene ble pågrepet etter en kvinne ble funnet drept på Melhus i Sør-Trøndelag mandag kveld. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Kvinnen er sendt til obduksjon. Politiet vet ikke hva som er drapsvåpenet. 

Paret hadde vært gift i fire år.

Kvinnen kom til Norge i 2003 og siktede kom i 2011. De hadde et barn (2) sammen. De bodde ikke på samme adresse da drapet fant sted.

Politiet vil oversende dokumenter fra saken til Spesialenheten for politisaker.

– Dette er for videre undersøkelse og orientering. Så får vi da en tilbakemelding fra dem om vi har gjort en god nok jobb eller ikke, sier Fostervold.

Fremstilles for fengsling 

Politiet sier den drepte kvinnen har stor familie i Norge, og at mange skal avhøres i saken. 

Siktede skal avhøres tirsdag, og blir trolig fremstilt for varetektsfengsling onsdag. 

– Det er mye teknisk undersøkelser som pågår fortsatt. Siktedes leilighet blir også gjennomgått, sier seksjonsleder for etterforskningen Anders Sunde-Eidem.